Община Бургас организира състезание по английски език за всички желаещи

...
Община Бургас организира състезание по английски език за всички желаещи
Коментари Харесай

Община Бургас организира състезание по английски език за всички второкласници

Община Бургас провежда съревнование по британски език за всички искащи възпитаници от втори клас. То се назовава " We love English " и ще се организира на 23.02.2019 година от 10:00 до 11:00 часа.

Срокът за подаване на заявки за присъединяване е до 08.02.2019 година Разпределението по зали ще бъде оповестено в интернет страницата на Община Бургас (www.burgas.bg) и Центъра за поддръжка на личностното развиване (https://www.odk-burgas.com/) на 18.02.2019 година

Една от задачите на надпреварата е да ревизира развиването и устойчивостта на програмата за ранно чуждоезиково образование, която бе въведена преди няколко години по концепция на кмета Димитър Николов. Тогава часове по британски език бяха включени в занятията на безусловно всички детски градини в Бургас, както и при първокласниците. Именно първите обхванати деца в програмата, тогава 4 и 5-годишни, в този момент са второкласници. Състезанието ще ревизира техните познания и ще покаже резултатите от работата на техните учители. Община Бургас настоятелно ще развива през идващите години програмата си за ранно чуждоезиково образование, защото е значима за реализацията на новите генерации на пазара на труда.

Участниците в " We love English " ще бъдат разпределени в учебни заведения по региони, съгласно тяхното местоживеене. Разпределението ще бъде предоставено на шефовете на учебните заведения, които ще уведомят участниците в кое учебно заведение ще се състезават. Учениците, записани за присъединяване в надпреварата, следва да се явят в съответното учебно заведение в 9.30 ч. на 23.02.2019 година, като носят със себе си синя писалка, училищен бележник за идентификация и входящ номер на заявката. Право на присъединяване в надпреварата имат възпитаници, записани във II клас за образователната 2018/2019 година, от всички учебни заведения на територията на община Бургас. Участието е гратис. Срокът за подаване на заявки за присъединяване е 08.02.2019 година в това число. Регистрацията може да се извърши от техните родители или настойници по електронен път, посредством посочения в този линк:

Всеки, подал заявление, ще получи входящ номер на посочения в заявката e - mail.

Състезанието се организира посредством тест с дълготрайност за решаването му 60 минути. Тестът се състои от езикови задания за четене и писане и обгръща лексикалния и граматически материал по Английски език за II клас, съгласуван с образователната стратегия на Министерството на образованието и науката за II клас по Английски език.

Тестът съдържа 11 задания, като всяка от тях носи друг брой точки.

Тестовете ще бъдат предоставени от Община Бургас. Класирането се прави по брой точки.

Класирането ще бъде оповестено не по-късно от 10.03.2019 година на интернет страницата на Община Бургас (www.burgas.bg) и Центъра за поддръжка на личностното развиване (https://www.odk-burgas.com/). При класиране на участниците в надпреварата ще бъдат оповестени единствено входящият номер, под който взе участие ученикът, и неговият резултат.

Класираните участници на призови места ще бъдат отличени с награден фонд от страна на Община Бургас. Наградите включват:

- едногодишна стипендия по Общинска стратегия " Бургаски деца " за учениците, класирани на І място;

- присъединяване в летен градски лагер по британски език за учениците, класирани на II и III място, с доста игри, забавни планове, еднодневни екскурзии и забавления;

- доста предметни награди;

Всички участници в надпреварата ще получат грамоти за присъединяване.

Датата на връчването на премиите ще бъде оповестена с публикуването  на резултатите.

Допълнителна информация можете да получите на телефон: 0877 43 64 11 -  Кичка Стефанова  - зам.-директор на Център за поддръжка на личностното развитие-Бургас, уч. активност.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР