Община Бургас обявява ученически конкурс за гидове на отборите, участващи

...
Община Бургас обявява ученически конкурс за гидове на отборите, участващи
Коментари Харесай

Община Бургас обявява ученически конкурс за гидове на участниците в международно математическо състезание

Община Бургас афишира училищен конкурс за гидове на тимовете, участващи в Международното математическо съревнование - BIMC 2018 (Bulgaria International Mathematics Competition 2018). Това е чудесна опция за инициативни и любопитни младежи, които желаят да упражнят своя британски език и да намерят другари от други страни и континенти. Над 40 народи ще бъдат показани на огромния конгрес в Бургас, оповестяват от Общината.

Кандидатите в състезанието би трябвало да дават отговор на следните условия:

- Да са навършили 16 г.;

- Да владеят чудесно британски език (ниво Upper-Intermediate или по-високо);

- Да са постоянни ученици;

- Да имат положителни информационни умения;

- Да имат умения за работа в екип;

- Да имат организационни умения;

- Да имат подготвеност да реализират дейностите безплатно, на доброволни начала.

Състезанието IMC (International Mathematics Competition) e едно от най-престижните интернационалните математически надпревари в света. Създадено през 2003 година, всяка година то се организира в друга страна. Една от неговите най-важни цели е да се сътвори платформа за възпитаници от целия свят за продан на познания и на практика опит в региона на математиката, както и да се развие към този момент основаното съдействие за показване на новаторски способи при преподаването на математика. Освен, че ще даде опция на участниците да покажат своите качества и гений, надпреварата също по този начин ще се трансформира в място за среща на разнообразни култури, насърчавайки толерантността и другарството.

BIMC 2018 ще се организира в интервала 1-6 юли.

Доброволците ще бъдат ангажирани за времето на целия престой в гр. Бургас на участващите тимове. Гидовете би трябвало да имат подготвеност да извършват следните съществени отговорности:

- Да съпровождат тимовете по време на всички мероприятия от формалната стратегия на състезанието;

- Да реализират връзката сред тимовете и уредниците на състезанието;

- Да спомагат за провеждането на екскурзоводските беседи;

- Да почитат полезностите и културните разлики на тимовете, които съпровождат.

Община Бургас ще поеме разноските за превоз, храна и други, свързани с реализирането на активността на гидовете. Всеки от тях ще получи документ за положен непринуден труд, както и рекламни материали за надпреварата.

Кандидатите следва да изпратят малко заявление в свободен текст по е-поща на следния адрес: [email protected] , не по-късно от 16.03.2018 година Датата за събеседването ще бъде обявена в допълнение на претендентите на посочен от тях електронен адрес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР