Община Бургас и ЕЛДРАЙВ ЧАРДЖИНГ ЕАД сключиха договор за изграждане

...
Община Бургас и ЕЛДРАЙВ ЧАРДЖИНГ ЕАД сключиха договор за изграждане
Коментари Харесай

Монтират в Бургас 50 зарядни станции за електрически коли

Община Бургас и " ЕЛДРАЙВ ЧАРДЖИНГ " ЕАД подписаха контракт за създаване на мрежа от 50 зарядни станции за електрически транспортни средства на територията на града. Това ще се случи като част от плана " Изграждане на обществена зарядна инфраструктура в градска среда - Южна България ", оповестяват от общината.

Проектът завоюва финансиране от Фонд за устойчиви градове. Партньори на изпълнителя " ЕЛДРАЙВ ЧАРДЖИНГ " са още няколко общини - София, Пловдив, Стара Загора, Перник, Благоевград и Кюстендил. С отпуснатото финансиране в страната ще бъдат построени общо 600 зарядни станции.

Със сключването на контракта Община Бургас пое ангажимент да даде елементи от парцели обществена общинска благосъстоятелност за разполагане на оборудванията.

" ЕЛДРАЙВ ЧАРДЖИНГ " ще извърши за своя сметка проектирането, доставката, монтажа и поддръжката на зарядните станции. Когато бъдат подготвени, те ще станат забележими както през мобилно приложение " Eldrive ", по този начин и през платформата Смарт Бургас.

Услугата по потреблението на зарядните станции ще е платена, като ще бъде обезпечена опция и за безкасови заплащания.

Общината драговолно поддържа този план. Той е в синхрон с целенасочената й политика за развиването на Бургас като образован град, за прогресивно внедряване на новаторски технологии за възстановяване качеството на живот и запазване на околната среда.

При потвърдена успеваемост на построената пилотна система, Общината е съгласна тя да бъде надградена с още до 50 зарядни станции.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР