Община Бургас е сред финалистите в инициативата Transformative Cities. Тя

...
Община Бургас е сред финалистите в инициативата Transformative Cities. Тя
Коментари Харесай

Община Бургас е на финал в конкурса Transformative Cities

Община Бургас е измежду финалистите в самодейността Transformative Cities. Тя има за цел да отличи и разпространява положителните образци по света в използването на решения, свързани с стопански, обществени, политически и екологични провокации.
Кандидатурата на Бургас е в бранш Енергия. В това направление през последните години бяха реализирани съществени триумфи при осъществяването на ограничения за възобновяване на градския сграден фонд. Стартира развой за замяна на уличното осветяване с енергийно дейно. Бяха направени стъпки за разпространение на електрическите транспортни средства. В Бургас те могат да зареждат гратис на няколко места и не заплащат такса за синя и зелена зона. Предстои градът да се снабди и с 56 нови електробуса.
Освен това Бургас се възползва в най-пълна степен измежду всички градове у нас от Националната стратегия за енергийна успеваемост. В града бяха санирани със средства от националния бюджет близо 200 остарели панелни блока. В тях живеят 40 000 души, чиито сметки за ползване на сила понижиха доста. В момента Бургас е измежду най-активните и по стратегия за саниране на по-малки жилищни здания с европейски средства от Оперативна стратегия " Региони в напредък ". По нея се обновяват към 30 кооперации, доста от които здания с историческа стойност в центъра на града.

От 2008 година до през днешния ден Общината е въвела ограничения за енергийна успеваемост също по този начин в постройките на общо към 100 детски градини и учебни заведения на своя територия.
Ако смятате, че тези старания заслужават подучване, дайте своя глас за Бургас.
Победителят ще бъде избран от вота на хората. Всеки може да гласоподава единствено за един финалист от всяка от четирите категории (Води, Енергия, Домакинства, Храна). В своята категория (Енергия) Бургас е на край с организации от испанския Валядолид и палестинския Газа.
Добрите практики на спечелилите от всяка категория ще бъдат разпространявани по целия свят посредством изявления във водещи издания. Има планувана и алегорична парична премия в размер на 1500 евро, които Община Бургас планува да употребява за осъществяване на обществена акция за повишение знанията на нейните поданици за енергийна успеваемост, изгодите от нея и устойчивото ръководство на силата.
Платформата ще е отворена за гласоподаване от на следващия ден, 16 октомври, до 16 ноември, като от един IP адрес може да се гласоподава единствено един път.
Можете да подкрепите Бургас тук:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР