Община Бургас е разработила мобилно приложение, в което ежедневно ще

...
Община Бургас е разработила мобилно приложение, в което ежедневно ще
Коментари Харесай

С мобилно приложение следят хората под карантина в Бургас

Община Бургас е създала мобилно приложение, в което всекидневно ще се вкарват имената и адресите на всички лица, сложени под наложителна карантина, оповестява Фокус. 

То ще се управлява по едно и също време от трите институции – Община Бургас, РЗИ-Бургас и ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас, оповестяват от общината. Целта е да се усъвършенстват дейностите по надзор за съблюдаване на карантината като приложението дава информация по региони, отразява смяната на симптоматиката на карантинираните, хроничните им болести, периода на карантината, контактните им лица, от кое място са пристигнали и цялата налична информация, обвързвана с тях. Приложението ще разреши да обмисляне на работата и на общинските екипи във връзка с усилване на дезинфекцията в жилищните здания и по-добрата организация на доставката на храна и нужните им артикули. Приложението ще бъде налично единствено за стеснен брой служебни лица от трите институции. 

Допълнително към платформата Смарт Бургас всекидневно ще постъпва информация за КПП-тата, дезинфекциращите действия, наличността на дезинфектанти за блоковете, местоположението на всички аптеки в общината, лечебни заведения и здравни заведения, спирки с мобилни умивалници, точки за стерилизация и други. Осем акта са били формирани от през вчерашния ден следобяд досега за неспазване заповедта на министъра на опазването на здравето за посещаване в Морската градина, спортни площадки или за скупчване на хора. За няколко дни поръчките за обществения патронаж са с над 100 повече. 

Наличността от маски за възрастните хора, които ще се раздават към комерсиалните обекти е 3400. 3500 са маските, които са раздадени на възрастните хора единствено за два дни. Раздаването им ще продължи до края на седмицата, съгласно наличностите на защитни маски. Продължават доставките за УМБАЛ-Бургас на здравно защитно облекло и защитни шлемове както за болничното заведение, по този начин и за полицията. Продължават и ограниченията по стерилизация на църкви, ромските махали, пешеходните пространства и улиците, зареждане на диспенсерите с дезинфекциозна течност и други. От през днешния ден се дезинфекцират и улиците в комплексите, както и площадките на контейнерите за боклуци. По мотив запитването за мъжа, който се е върнал от Банско от РЗИ-Бургас са насочили към персоналния доктор, какъвто е и логаритъма за деяние при такива случаи. 

Той се е върнал преди оповестените ограничения и наложената карантина на град Банско. Потвърждение за правилността на действието на медиците е, че пробата, който си е направил е с негативен резултат. Общинският спешен щаб не води статистика, а и това е отвън неговия обсег на задължения във връзка с броя на хората, които си вършат на разнообразни места по свое предпочитание бързи проби. Регистър се води на тестванията, които се вършат след лекарско наставление. Частните лаборатории в Бургас не са задължени да дават информация на общинския спешен щаб за осъществените от тях проби по избор на клиентите им. Относно неналичието на пос терминали в Български пощи общинският щаб ще насочи такава рекомендация към управлението им. Мерките, които Община Бургас е взела са да подкрепи с дезинфектанти, диспенсери и всичко належащо, което е било за застраховане работата на Български пощи.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР