Община Брезово започва да налага марката БИО БРЕЗОВО“. Това ще

...
Община Брезово започва да налага марката БИО БРЕЗОВО“. Това ще
Коментари Харесай

Общината ще налага марката „БИО БРЕЗОВО“

Община Брезово стартира да постанова марката „ БИО БРЕЗОВО “. Това ще се случи посредством осъществяване на план „ Развитие, разпространение и валоризация на икономическия капацитет на община Брезово посредством разработване, промотиране и налагане на марката „ БИО БРЕЗОВО “, финансиран по Програма „ Местно развиване, понижаване на бедността и възстановяване включването на уязвими групи “.
Прочетете още
Програмен оператор е Министерството на образованието и науката, с което кметът Христо Енков подписа контракт. В ръководството на програмата сътрудник на МОН от страните донори е Норвежката асоциация на локалните и районните управляващи, а интернационална партньорска организация е Съветът на Европа.

Община Брезово ще извършва плана взаимно с Аграрен университет - Пловдив. Споразумение за партньорство подписаха кметът Христо Енков и ректорът на висшето учебно заведение проф. доктор Христина Янчева. Двете институции се споразумяха да работят дружно и по осъществяване на план „ Изграждане на съвещателен център за биоземеделие, биоживотновъдство и пчеларство на територията на община Брезово “, финансиран също по Програма „ Местно развиване, понижаване на бедността и усъвършенствано включване на уязвими групи “.

Целта е създаване на нов стопански модел за биологично и стабилно земеделие в общината. Консултативен център за биологично чисто екологично произвеждане на плодове, зеленчуци и диворастящи плодове, билки и ядливи гъби ще дава услуги, ориентирани към всички аграрни производители и преработватели на земеделска продукция, които са решили да преминат напълно или отчасти от стандартно към биологично земеделие. Пилотен център ще дава опция на производителите на употребяват пакет от консултантски услуги за сполучливо развиване на биоземеделие и пускане на лично земеделско стопанство.

Центърът ще бъде оборудван с съвременна инсталация и консумативи за установяване на заболявания, неприятели, бурени, бързи проби за качество на продукцията, закупуване и инсталиране на профилиран програмен продукт за мониторинг на положението и препоръки за поддържане на питателните субстанции в почвата и използване на биопрепарати за растителна отбрана. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР