Община Благоевград, РД ПБЗН, ОД МВР, Водоснабдяване и канализация“ и

...
Община Благоевград, РД ПБЗН, ОД МВР, Водоснабдяване и канализация“ и
Коментари Харесай

Община Благоевград и отговорните институции в града със спешна реакция заради проливните дъждове

Община Благоевград, РД ПБЗН, ОД Министерство на вътрешните работи, „ Водоснабдяване и канализация “ и други виновни институции образуваха работни групи на терен поради проливния дъжд в късния следобяд през днешния ден.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов поддържа непрекъсната връзка с тях, макар че е на работна аудиенция отвън страната. Незабавно се отзоваха и доброволци от Доброволно формирование „ Георги Измирлиев – Македончето “. По първична информация по-сериозни вреди от преваляванията има в ниските точки на града. Сред най-засегнатите сектори е бул. „ Димитър Солунски “ при магазин „ Лидъл “, където част от асфалтовата настилка е нарушена. На място придвижването е отцепено, като е въведен обходен маршрут. Утре заран там ще започват ремонтни действия, с цел да може настилката да бъде възобновена. Има наводнени пространства в детски заведения, само че Община Благоевград е направила нужната организация, с цел да могат те да одобряват децата в утрешния ден.

В късния следобяд през днешния ден над Благоевград заваля пороен дъжд. Проблемът с наводнените сектори е вследствие на голямото количество вода, което не може да бъде поето от дъждоприемните шахти поради тяхното оразмеряване, макар че същите непрестанно се почистват от Оперативна програма „ Чистота “.

Предстои да бъдат направени щателни огледи, а вредите на територията на община Благоевград да бъдат разказани, след което ще се подхващат дейности по възобновяване им.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР