Община Благоевград поставя кутии за дарения в помощ на 14-

...
Община Благоевград поставя кутии за дарения в помощ на 14-
Коментари Харесай

Община Благоевград поставя кутии за дарения в помощ на 14- годишния Иван Христов

Община Благоевград слага кутии за дарения в помощ на 14- годишния Иван Христов. Те ще бъдат позиционирани в постройката на Общината, МОЛ Ларго, кино „ Синемакс “.

Иван е на 14 години, тренира бейзбол и ще учи в Езиковата гимназия в Благоевград. В началото на месец май, той получава болки в коляното, които лекарите отдават на спортни контузии от тренировките по бейзбол. Лекуващият ортопед ползва инжекции, само че след две седмици болката става непоносима. Лекарите назначават рентген и скенер. Резултатите от скенера не са безапелационни, само че подозренията са за остеосарком – недоброкачествен израстък, вариация на рака на костната система.

Семейството незабавно е изпратено в Горна Баня, където биват назначени други проучвания – ЯМР; костна сцинтиграфия; рентген на гръден кош; ехография на коремни органи. До момента обаче лекарите не са сигурни дали става въпрос за остеосарком или сарком на Юинг. Следващите стъпки са химиотерапия и интервенция (Различното в двете диагнози е типа на химеотерапията, която ще се предприеме преди и след операцията). По време на интервенцията се слага имплант, който би трябвало да бъде с механизъм за напредък, дружно с костта, защото Иван е едвам на 14 години. Имплантът се поставя на мястото на колянната става и огромна част от бедрената кост. В България обаче подобен имплант към момента не може да бъде направен. Той би трябвало да бъде поръчан от Германия, като сумата, която е нужна за закупуването му е над 30 хиляди лв. (по данни от лекарите от Горна Баня).

Междувременно фамилията се свързва с клиника в Германия, която предлага оферта единствено за интервенцията, на цената от 93 000 евро.

Както за множеството фамилии в България, които са попадали в безмилостната битка с рака, по този начин и за семейство Христови, сумата е непостижима.

До момента Иван имаше само дарителска сметка –

BG13FINV91501317178315
Титуляр на сметката е майката на Иван: Ваня Георгиева Христова
Първа капиталова банка АД

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР