Община Благоевград подписа Меморандум за изграждане на бъдещата Индустриална зона.

...
Община Благоевград подписа Меморандум за изграждане на бъдещата Индустриална зона.
Коментари Харесай

Подписаха меморандум за изграждане на бъдещата Индустриална зона в Благоевград

Община Благоевград подписа Меморандум за създаване на бъдещата Индустриална зона. Това ще даде началото на огромен план за привличане на български и задгранични вложители в регионалния център. Предвижда се да се построи и съвременен бизнес парк до две години.

Благоевград

Индустриалната зона ще бъде ситуирана върху 115 декара общински терен, който се намира в непосредствена непосредственост до основен път Е-79, на изхода на Благоевград, в посока Кулата. Община Благоевград обезпечава пътен възел до терена, и подстанция за нужните мощности.
Антоанета Барес, изпълнителен шеф на Национална копания " Индустриални зони ": Самото състояние на Благоевград допуска опция за привличане на вложения, както от дребния и междинния бизнес, по този начин и на задгранични компании, като задачата ни е да се съсредоточим в търсенето на производства и логистики, само че такива, които са с висока добавена стойност и високо софтуерни.
Предвижда се и смяна на образованието в учебните заведения в общината.
Иво Николов, краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на Благоевград: Да се приготвят професионални фрагменти, според от това какви вложители ще бъдат привлечени.
С построяването на модерния бизнес парк ще се усилят постъпленията в общинския бюджет, което ще се отрази удобно върху виталния стандарт на хората в района. Терените в бъдещата Индустриална зона ще се продават на евентуалните вложители на минимални цени. Ще бъдат пописвани контракти с клаузи, които да предотвратят каквато и да е далавера, и да се избегне тяхната повторна продажба за облага.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР