Община Благоевград обмисля да въведе нова транспортна схема, за да

...
Община Благоевград обмисля да въведе нова транспортна схема, за да
Коментари Харесай

Нова транспортна схема за облекчаване на трафика в Благоевград

Община Благоевград обмисля да вкара нова транспортна скица, с цел да се облекчи трафикът в града. Все по- мъчно става напредването в централна градска част, защото с всяка година броят на колите се усилва. Според водачите местата за паркиране в центъра са незадоволителни.

Благоевград

От община Благоевград споделиха, че обмислят вид да се вкара еднопосочно придвижване за улиците в центъра на града. Според водачите това би облекчило трафика.

- Трябва по-лесно да може да се изтеглят колите, по-лесно да има място, където хора, които си живеят тука да има къде да си оставят колите.

- Целият център има проблеми с паркирането, даже и в този момент по това време събота и неделя също.

От община Благоевград споделиха, че предстоят промени в Наредбата за Синята зона, защото сега тя е неефективна. Предвижда се да бъдат изменени разпоредбите за издаване на талони за гратис паркиране на хора с увреждания.

От началото на годината досега са издадени 75 талона на хора с увреждания. За предходната година броят разрешителните за гратис паркиране, които са отпуснати е над 680. Издадените талоните за хора с увреждания с всяка година се усилват, като съгласно общинската администрация се злоупотребява с тях.
Д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград: Всеки ден издавам сред 20 и 40 талона за инвалиди. Истината е друга надзор и надзор, и наказания и нещата се случват.
За да се облекчи трафикът, се планува още да бъдат построени светофари на входа на квартал „ Струмско " и в региона студентските общежития към Югозападния университет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР