Община Благоевград е готова да стартира необходимите процедури, за да

...
Община Благоевград е готова да стартира необходимите процедури, за да
Коментари Харесай

Община Благоевград с подкрепа за местния бизнес

Община Благоевград е подготвена да започва нужните процедури, с цел да удовлетвори настояванията на представители на локалния бизнес за терени, където да развиват своята активност. Има съответни запитвания на бизнесмени, които търсят имоти от по 10-15 декара, с цел да създадат своите бази в тях.
 4-7  blg
„ За да подпомогнем локалния бизнес, считаме да превърнем някогашните черешови градини край града, които са на повърхност от 115 декара, в мини индустриална зона. Защото огромен проблем се оказва и за локалните предприемачи, и за привличането на нови вложители неналичието на огромни общински терени и на задоволително работна ръка ”, сподели на конференция през днешния ден кметът на община Благоевград – доктор Атанас Камбитов.

Той посочи, че е допустимо някои капиталови планове с огромно публично значение да се осъществят и в региона на някогашната казарма. Общината е притежател на 62 декара от тогавашния боен парцел, който получи след 6-годишни договаряния с Министерството на защитата.

Кметът разяснява и новината за промяната на собствеността на ски център „ Картала ” в Рила планина, където общината има 8% дял във тип на апортна вноска. „ Все още не знам дали всичко е завършено по договорката. На неофициална среща новите притежатели ме увериха, че имат съществени капиталови планове. Моето мнение е, че би трябвало да се даде ски центърът на концесия най-малко за 30 години, тъй като всеки вложител търси някаква възвръщаемост на своите вложения. Що се отнася до общината, то тя ще извърши своя анжгажимент за построяването на пътища и паркоместа в региона на ски центъра ”, съобщи Атанас Камбитов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР