Община Берковица закупи и раздаде на деца от първи до

...
Община Берковица закупи и раздаде на деца от първи до
Коментари Харесай

Деца от Берковица получиха таблети за онлайн обучение

Община Берковица закупи и раздаде на деца от първи до седми клас в Трето главно учебно заведение в града 20 таблета  за образование в електронна среда, оповестиха от локалната администрация.

Електронните устройства са закупени по план " Достъпна и качествена просветителна среда за всяко дете ", финансиран по Национална стратегия " Подпомагане на общините за осъществяване на действия за просветителна десегрегация и предварителна защита за недопускане на вторична сегрегация " - 2021/2022 година. Таблетите са разпределени съгласно критерии , одобрени със заповед на кмета на Берковица без оглед на етническата принадлежност на децата.

Проектът " Достъпна и качествена просветителна среда за всяко дете " се извършва от община Берковица до юни 2022 година и е на стойност 67 997 лв.. Дейностите по него включват обезпечаване на таблети за образование в електронна среда за деца в учебни заведения, обезпечаване на просветителни комплекти за деца в детски градини, превоз на деца и възпитаници от ромския квартал " Раковица " до приемните детски градини и учебни заведения в Берковица и назначение на работа на четирима посредници, които да построяват позитивна настройка на деца и родители към образованието и да укрепват връзката сред родители, деца и учители.

Проектът цели да подкрепи децата в тяхната акомодация в учебната среда и да им обезпечи еднакъв достъп до качествено обучение.

Той е продължение на миналогодишните планове на община Берковица " Традиции и приемливост " и " Играй и учи ", в които децата се образоваха посредством игра, възпитаваха се в приемливост и съхраняваха традициите и обичаите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР