Община Берковица спечели проект за подпомагане на образователния процес на

...
Община Берковица спечели проект за подпомагане на образователния процес на
Коментари Харесай

Купуват комютри и принтрер за ученици от Центъра за настаняване от семеен тип в Берковица

Община Берковица завоюва план за подкрепяне на просветителния развой на учениците, настанени в Центове за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания в града, в изискванията на продължителна изключителна конюнктура и неприсъствено образование, оповестиха от локалната администрация.
Ще бъдат закупени два настолни компютъра и лазерно мултифункционално устройство, които ще се употребяват от учащите, настанени в общественото заведение, за да се подкрепи работата им по време на постоянния обучителен развой, както и при положение на изключителни обстановки и отдалечена форма на образование.
По този метод те ще получат равни условия с връстниците си и ще имат опция да усвоят в по-голяма степен образователния материал, да подобрят уменията си за работа в цифрова среда, което ще увеличи възможностите им за сполучливо довеждане докрай на образователната година. Всичко това ще докара до по-добро обществено включване за децата и младежите от най-уязвимите публични групи.
„ Чрез даване на компютърните конфигурации, децата ще могат да поддържат непрекъснато наличие в онлайн образованието, а съществуването на мултифункционалното устройство ще им разрешава да употребяват уроци и други образователни пособия на книжен притежател и да изпращат такива на своите учители. Заплащането на такси за доставка на интернет със средства по плана за избрания интервал ще подкрепи и финансово ЦНСТДБУ в качеството на предлаганата обществена услуга. Закупуването на задоволителен брой механически средства с лицензиран програмен продукт в услугата ще облекчи и усъвършенства онлайн образованието на децата за сполучливо довеждане докрай на образователната година. Новата техника ще може да се употребява и за онлайн образование при нововъзникнали обстановки, като грипна почивка “, разясниха от градската администрация.
Проектът е финансиран от Фонд „ Социална протекция “ по Целева стратегия за подкрепяне просветителния развой на децата и младежите, настанени в обществени услуги, делегирани от страната активност, от резидентен вид и домове за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас по реда на член 27, алинея 1, т. 2 от Закона за обществено подкрепяне.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР