Община Берковица ще кандидатства по процедура чрез директно предоставяне на

...
Община Берковица ще кандидатства по процедура чрез директно предоставяне на
Коментари Харесай

Община Берковица кандидатства за предоставяне на патронажни грижи

Община Берковица ще кандидатства по процедура посредством непосредствено даване на безплатна финансова помощ Патронажна грижа +”, като това е част от ограниченията за справяне с рецесията поради ковид, оповестиха от местнат администрация.
Целта е да се обезпечи поддръжка посредством даване на патронажни грижи за възрастни хора и лица с увреждания посредством услуги в домашна среда, както и поддръжка за адаптиране на обществените услуги, делегирани от страната действия в отговор на невижданите провокации, свързани с разпространяването на COVID-19. Ще се обезпечи продължение на поддръжката по обезпечаване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домове на лицата, които са най-застрашени от Корона вируса.
Дейностите са ориентирани напълно към възрастни хора с ограничавания или неспособност за самообслужване, както и към хора с увреждания и техните фамилии, хора, сложени под карантина, за които има обществена нужда от почасови услуги като по този метод се пази публичния интерес и се дава отговор на потребностите на популацията.
Тази мярка е продължение на до момента проведената патронажна грижа за посочените групи в изискванията на Ковид. Включва се доставка на медикаменти и хранителни артикули от първа нужда, както и даване на топла храна по домовете в града и селата.
Общинска администрация – Берковица обезпечава и две горещи телефонни линии – 0882 504 576, 0884 029 213, на които се одобряват позвънявания от хора, имащи потребност от закупуване на хранителни артикули и лекарства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР