Община Берковица и Районно полицейско управление в града под връх

...
Община Берковица и Районно полицейско управление в града под връх
Коментари Харесай

Кошмарите на марихуаната показаха на ученици в Берковица

Община Берковица и Районно полицейско ръководство в града под връх Ком за поредна година проведоха огромна осведомителна акция измежду гимназистите, отдадена на заплахите от потребление на психоактивни субстанции.

В продължение на два дни възпитаници от 8 до 10 клас от Лесотехническа професионална гимназия и ПГ „ Д-р Иван Панов “ бяха осведомени от Диана Любенова – специалист от Общинския съвет по наркотични вещества-Монтана, с забавни, само че стряскащи обстоятелства за вредите от марихуаната. Натрупала процедура в работа с хора със зависимости във ВМА-София, Правителствена болница и Централен софийски затвор, Любенова показа пред учениците необратимите последствия от използването на марихуаната, считана за най-разпространения опиат.

Само след едномесечната му приложимост човешкият мозък се преобразява в „ котило на ужаси и призраци “, сподели експертката. Зависимите стават жертви на психози, шизофрении, паник офанзиви и налудности, които не се лекуват, а е нужна непрекъсната битка за преодоляването им, разясни Диана Любенова. Тя описа на младежите и за извънредно и самоубийствено държание на животни в Австралия и Андите, които се хранят с треви, естествено съдържащи кока, мак и халюциногенни растения и изпадат в абстинентен синдром през есента, когато пашата намалее.

Любенова срещна учениците и със случай на гибел на 16-годишна спортистка, при първия й контакт с амфетамини. Информацията бе допълнена с прожекция на два късометражни кино лентата, които демонстрират разкриването на най-модерно оборудваната лаборатория за развъждане на марихуана и взаимна акция на берковските и монтански служители на реда в частно стопанство, засадено с марихуана. Инициативата на общинската администрация и полицията цели младежите да бъдат добре осведомени и предизвестени в точния момент за заплахите и вредата от използването на опиати, с цел да могат, в случай че се наложи, да създадат верен избор, обявиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Снимки файл Lekcii_Marihuana_Berkovica201803
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР