Община Белослав предоставя нова здравно-социална услуга на своите жители по

...
Община Белослав предоставя нова здравно-социална услуга на своите жители по
Коментари Харесай

Община Белослав предоставя нова услуга на своите жители

 Община Белослав дава нова здравно-социална услуга на своите поданици по плана " Осигуряване на патронажна грижа посредством даване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за нуждаещите се лица с увреждания и възрастни хора в община Белослав “. Той се финансира от Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " 2014-2020 година Oбщият pазмер на безвъзмездната финансова помощ е 59 330, 88 лева, съобщават от Областния информативен център във Варна. 

Основната цел на плана е възстановяване качеството на живот и опциите за обществено включване на хора в неравностойно състояние.

Потребители на услугата са лица над 65 години с ограничавания или неспособност за самообслужване, хора с увреждания и с хронични болести, нуждаещи се от дълготрайно наблюдаване и здравни грижи. Целева група на плана са и лица след оперативна намеса и след хоспитализация, нуждаещи се от краткосрочно наблюдаване и здравни грижи. Семействата на хората в неравностойно състояние също са включени в плана.

Одобрените лица имат опция да получават качествена и съответна на потребностите им почасова патронажна грижа за интервал от 12 месеца. Тя се дава от медицински експерти, психолог, обществен служащ и домашни помощници. Преди да стартират да обгрижват потребителите те са минали през особено образование.

Интегрираните здравно-социални услуги на нуждаещите се лица са стартирали на 01.10.2019 година

Проектът е почнал на 1.08.2019г. Срокът за осъществяването му е 14 месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР