Община Банско организира обществено обсъждане за промяна и допълнения по

...
Община Банско организира обществено обсъждане за промяна и допълнения по
Коментари Харесай

Обществено обсъждане за промяна на ПУП на конфликтната местност Логовете над Добринище 

Община Банско провежда публично разискване за смяна и допълнения по Общия организационен проект за местността " Логовете " хижа Гоце Делчев, в землището на град Добринище. То ще се състои на 15. 06. / четвъртък/ от 17:30 часа в читалище " Димитър Благоев - 1925 " и на него жителите на Добринище и Банско ще бъдат осведомени с четирите оферти за разискване.

Припомняме, че Подробен устройствен план за тази област бе гласуван на последната за предходната година сесия на ОБС, което взриви невиждано неодобрение от страна на жителите на Добринище, които оповестиха протестни дейности поради решението на съветниците. Съгласно решението, 160 декара от местността Добринище стават урбанизирана територия и следва огромното презастрояване, което ще изяде поминъка на локалните къщи за посетители и ресторантчета.

" Местността Логовете от територия за спортна инфраструктура се трансформира в урбанизирана територия, без да е направено публично разискване по въпроса и без да има направена оценка за въздействието върху околната среда на тази смяна, това твърдяха хората тогава, гневни поради решението на ОБС без да се допитат до тях и без да се чуе гласът им. Затова общинарите насрочиха публично разискване, на което да се чуят всички гледни точки.

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР