Община Банско направи технологично нововъведение в помощ на жителите на

...
Община Банско направи технологично нововъведение в помощ на жителите на
Коментари Харесай

Нова услуга улеснява жителите на община Банско

Община Банско направи софтуерно изобретение в помощ на жителите на общината и всички, които имат потребност от общински административни услуги.
На входа на общината, в непосредствена непосредственост до фронт-офиса, където се намират деловодството и касата на данъчната работа, е конфигуриран екран с тъчскрийн екран. Информационната система е разработка на експерти от общинската администрация и цели в оптималната степен да улесни използването на административните услуги. Тя е насочена най-много към хора, които по никакъв начин или рядко употребяват он-лайн услуги, а избират на място в кметството да подават заявки и да вършат заплащания.
Информацията е оповестена в уеб страницата на общината в раздел „ Административни услуги ”, само че може да бъде получена и от осведомителната система по метод, който не изисква специфични познания и умения. Чрез леко допиране на екрана и плъзгане по него, жителите могат да стигнат до цялостна и изчерпателна информация за административните услуги на Община Банско. Те могат да ревизират какви са периодите за осъществяването им и цените, могат да видят тъкмо по какъв начин наподобяват формулярите, нужни за съответната услуга. Засега, заявките на книжен притежател се намират на фронт-офиса, само че следва инсталиране на принтер, с който жителите ще могат да разпечатват нужните бланки. Удобството за ползващите смарт телефони е QR – кодът, който води потребителите да страницата на Община Банско.

Много от ползвателите на административни услуги в Банско са чужденци. За тяхно облекчение, осведомителната система скоро ще има алтернатива за прилагане на британски и съветски език, както и опция за ориентиране на нужната информация към електронен адрес.
Във връзка с ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид, общинското управление приканва всички заявители на административни услуги в Община Банско да се възползват от опциите, които дава формалния общински уебсайт www.bansko.bg в раздела му Е-ОБЩИНА. Община Банско предлага 83 електронни услуги от всички служби на общината. https://auslugi.com/public/home/bansko/index
Дължимите налози и такси се предлага да се вършат посредством виртуалния постерминал https://bansko.imeon.bg/ или по банков път. Допълнителна информация, обвързвана с данъчните отговорности, жителите могат да получат на тел. 074988638 и 0877878049. Срокът за заплащане на налозите с 5% отстъпка е до 30 април 2020 година
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР