Община Банско и туристическият бранш в града се споразумяха да

...
Община Банско и туристическият бранш в града се споразумяха да
Коментари Харесай

Хотели и ресторанти в Банско се съгласиха да ограничат пластмасата

Община Банско и туристическият отрасъл в града се споразумяха да бъде спряно потреблението на пластмасови произведения в хотелите и в заведенията. В магазините в курорта ще се оферират единствено хартиени торбички или от плат, а не найлонови, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Голяма част от хотелите и заведенията за хранене в Банско са съгласни с ограниченията за понижаване на неразградимите боклуци и даже към този момент са почнали да оферират питиета на клиентите си единствено в стъклени бутилки.

Малин Бистрин, ръководител на Съюза на туристическия бизнес в Банско: Това е един доста добър модел освен за Банско, само че и за бизнеса в цялата страна да бъде признат.
От общината споделиха, че в случай че хотелите стартират разделно да събират отпадъците си, ще съумеят да понижат и таксата боклук, която заплащат сега.

Георги Икономов, кмет на община Банско: Биха има паднали с най-малко 20 - 30% и надолу разноските такса битови боклуци, което води въпреки всичко след себе си и финансова изгода.
Ирина Николова: От общината ще слагат огромни и комфортни контейнери, в които отпадъците от хотелите и заведенията в града да се изхвърлят разделно ".
Жителите и гостите на Банско също поддържат концепцията за по-чист град.

Училищата в планинския град също ще се включат в самодейността, като ще понижат потреблението на мъчно разградими артикули. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР