Община Баните ще изплаща премия от 1500 лв. за родителите

...
Община Баните ще изплаща премия от 1500 лв. за родителите
Коментари Харесай

Община Баните дава 1500 лв. премия за новородено дете

Община Баните ще изплаща награда от 1500 лева за родителите на всяко новородено бебе, осведомят от Общинската администрация. Средствата за подкрепяне на младите фамилии, които остават в родопската община, са планувани в бюджета за 2020 година Премиите за новородени бебета са част от ограниченията, които Общината вкарва за разрешаване на тежките демографски проблеми, разяснява кметът Милен Белчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Детските градини в община Баните са безвъзмездни за родителите, прецизират от локалната администрация.

Борят демографската рецесия в Кюстендилско с нови фондове

Общината е изправена пред тежък демографски срив, популацията е намаляло с една трета през последните 10 година, прецизира кметът. За да се преодолее дефицитът на фрагменти като медицински сестри, рехабилитатори, строителни инженери, общината има намерение да одобри решение, с което да се заплащат семестриалните такси на студенти от Баните в избрани специалности.

Плановете на общинарите включват и спомагателни тласъци за привличане на вложители. Обсъжда се вид да се гласоподава смяна в общински наредби, тъй че да се регламентира безплатно даване за прилагане без наем на общински парцели на вложители, които откриват работни места. Става дума за необитаеми от години здания като закрити учебни заведения, чиято прехрана е в тежест на общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР