Община Аврен отбеляза 36 години от създаването си. По традиция

...
Община Аврен отбеляза 36 години от създаването си. По традиция
Коментари Харесай

Община Аврен отбеляза 36 години от създаването си

 Община Аврен означи 36 години от основаването си. По традиция тържествата се организираха на площад " Ефр. Иван Арабаджиев ", където всички поданици и посетители бяха приветствани от кмета Емануил Манолов. Сред формалните лица на празника бяха евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и кметовете на Долни чифлик и Ветрино – Красимира Анастасова и доктор Димитър Димитров.

" С всяка минала година общината става по-благоустроена, с актуализирана инфраструктура, ефикасни обществени услуги и придобивки, които значително усъвършенстват средата за живот на хората. Тези резултати са плод на виновна и поредна работа от страна на кмета Емануил Манолов и екипа му, по тази причина съм сигурен, че с поддръжката на държавното управление и с европейската взаимност вложенията в Аврен ще продължат ", съобщи Емил Радев и насочи пожелания за здраве и благоденствие към всички в общината.

Кметът Емануил Манолов осведоми, че точно на празника е подписан контракт с изпълнителя на извоювания по Програмата за развиване на селските региони план на стойност 1,2 млн. лева " Със средствата подхващаме преасфалтиране и рехабилитация на улици в три обитаеми места – Аврен, Близнаци и Приселци ", посочи кметът, като напомни, че за последните четири години по европейските стратегии на територията на общината са осъществени вложения в размер на над 7 млн. лева " С привлеченото еврофинансиране осъществихме планове за възобновяване на инфраструктурата, осигурихме обществена кухня, развихме услугите в поддръжка на хората в неравностойно състояние и други ", добави Манолов.

Той посочи, че със съдействието на страната е ремонтирано учебното заведение в Приселци, а сега тече ремонт в детската градина в селото. " С държавно финансиране и лични средства осигурихме общинско сметоизвозване, в което бяха вложени към 800 000 лева Всяко начало е мъчно, само че сме окуражени да подобрим услугата, с цел да подсигуряваме на жителите на община Аврен чиста и подредена среда за живот ", акцентира кметът.

Празникът на общината стартира с тържествена Света Литургия и признателен молебен за здраве и благополучие в храм " Св. Великомъченица Параскева – Петка " в Аврен, а по-късно в символ на респект и благодарност беше поднесен венец пред паметника на починалите във войните. Честванията приключиха с празничен концерт, който извърши площад " Ефр. Иван Арабаджиев " с доста въодушевление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР