Община Асеновград започна раздаването на храни и хранителни продукти по

...
Община Асеновград започна раздаването на храни и хранителни продукти по
Коментари Харесай

Община Асеновград осигурява топъл обяд на 250 нуждаещи се, като го предоставя по домовете им

Община Асеновград стартира раздаването на храни и хранителни артикули по домовете на 250 нуждаещи се възрастни, обществено слаби или с ниски приходи лица, избрани със лист, по плана "Топъл обяд ", оповестяват от пресцентъра на общината.

На тези от тях, които са над 65 година, ще им бъде доставена у дома, а останалите ще могат да си я вземат от досегашното място - в стола на цех "Асенова цитадела ", като се съблюдават строго предписанията на Министерството на здравеопазването.

Удължават раздаването на топъл обяд поради ковид

Освен в града, ще бъдат обслужени и поданици на селата Нареченски бани, Тополово, Леново, Конуш, Боянци, Избеглии, Мулдава, Новаково. Проектът е със период до края на април. В екипите, които доставят помощта, участват представители на общината, на компанията, която подготвя храната и медицински сестри.

Менюто е разнообразно - месо, яхния, чорба, салата, самун и други, като е съобразено със здравословното положение и условията за хранене на всеки от потребителите. Междувременно, община Асеновград взаимно с БЧК стартира и раздаването на в допълнение артикули за още 230 поданици на града и селата. Помощният пакет ще бъде еднократно раздаден още веднъж по домовете на потребителите.

От 1 май до 19 юни тази година по целева стратегия община Асеновград ще кандидатства по различен план - "Топъл обяд вкъщи в изискванията на изключителна обстановка - 2020 година ". Целта е посредством него да бъдат включени 200 нуждаещи се от най-уязвимите групи, измежду които самотни възрастни, мъчно преносими и други. Общият размер на средствата, за които се кандидатства е малко над 19 000 лв..

С актуалното планово предложение община Асеновград ще има опцията да достави топъл обяд до дома в поддръжка на уязвими жители, които заради беднотия и продължителна обществена изолираност, в изискванията на оповестената изключителна обстановка са в усложнение да обезпечат сами прехраната си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР