Община Асеновград закупува терен, подготвяйки го за изграждане на стадион,

...
Община Асеновград закупува терен, подготвяйки го за изграждане на стадион,
Коментари Харесай

Крие ли нарочно община Асеновград информация от обществено значение?

Община Асеновград закупува терен, подготвяйки го за създаване на стадион, в село Нови Извор. Запитвайки градската администрация за повече детайлности по тематиката, екипът на Actualno.com остана сюрпризиран от отговора.
Оказва се, че в действителност единствено е взето решение на Общинския съвет да се закупи земята. И няма значение, че в докладната бележка написа за " създаване на стадион ", все още това е единствено желание, неподкрепено с концепция или план по какъв начин да бъде осъществено. Не е ясно какви съответни действия ще бъдат осъществени, нито какви уреди ще бъдат построени и сложени в новия стадион. Община Асеновград няма и концепция какви средства ще са нужни за инвестицията и по какъв метод ще бъде финансово обезпечена. За периоди, следователно, въобще не може да става въпрос.
От устният отговор, който получихме, не стана ясно разполага ли Нови извор на този стадий с работещ стадион или с различен състезателен обект за публично прилагане, както и по какъв метод е решено оборудването да бъде основано тъкмо в това асеновградско село. Загадка остава въпросът защо ѝ е на община Асеновград да закупува земя единствено с желание за основаване на план и без да знае какъв брой ще коства всичко това.
Интересен е и отговорът на локалното ръководство по отношение на тематиката за разделното събиране на боклуци. От общината не можаха да ни кажат какво количество е събрано от обособените типове към съответен миг, средства в какъв размер са изхарчени, с какъв брой профилирани автомобила за разделно сметосъбиране разполага общината и в кои дни от седмицата се прави такова. Вместо цифри, от градската администрация дадоха отговор, че сходна статистика се изготвя при започване на всяка година за миналата и се предава доклад до края на месец март. Поради тази причина не могат да ни дават информацията, за която питаме и отговорите на питането ще открием едвам, когато е подготвен документът. Неизяснен остава въпросът значи ли това, че община Асеновград не е наясно какви средства харчи месечно за разделно сметосъбиране и какво количество боклук събира .
Вече трети ден липсва и отговор по отношение на броя на съборените противозаконни ромски постройки на територията на община Асеновград. Три дни администрацията не може да ги изброи и да заяви. А би следвало тази информация не просто да съществува в действителност, а и ангажираните с противозаконното строителство чиновници да я знаят наизуст. Защото, другояче някак не е разумно да съществуват разнообразни отдели, звена, структури, действия и предприятия, ангажирани по ресори в общината.
И по този начин, вместо съответни отговори, преднамерено или не, нерядко в отговор на публични писмени запитвания градската администрация показва членове и точки от подобаващ закон, в който можем да намерим информация, касаеща " общия случай ". Отворен тук остава въпросът " Защо? ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР