Община Асеновград уведомява гражданите за превантивните мерки и алгоритъма на

...
Община Асеновград уведомява гражданите за превантивните мерки и алгоритъма на
Коментари Харесай

В Асеновград две деца са поставени под домашна карантина

Община Асеновград уведомява жителите за превантивните ограничения и логаритъма на държание при лица, идващи от Китай или други страни, в които са регистрирани случаи на инфектирани с ковид. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Инструкциите са според наредба от Министерството на здравеопазването (МЗ). Пристигащите от гореспоменатите дестинации се термометрират още на Граничен контролно-пропусквателен пункт на летищата в София, Пловдив, Бургас и Варна.

Кризисен щаб за реакция при ковид е образуван към Столичната община

В Асеновград 2 деца са сложени под домашна карантина от персоналния доктор, като превантивна мярка, за период от 14 дни. Те са възпитаници в СУ „ Свети Княз Борис I “ в града. Децата са под наблюдаване, като няма данни или признаци за заразяване.

Мярката се постанова, защото са били на екскурзия в Италия. По рекомендация от лекаря, телесната температура на учениците се мери два пъти на ден за целия карантинен интервал. На фамилията са дадени инструкции и от Регионална здравна ревизия (РЗИ) – Пловдив. Освен термометриране, децата ще се следят и за поява на признаци – зачервено гърло, затруднено дишане, кашлица. При най-малки признаци родителите следва да алармират на персоналния доктор.

От Министерство на здравеопазването дават рекомендации и за съблюдаване на отдалеченост по отношение на хората, с които съжителстват поставените по карантина (спане в обособени пространства, постоянно проветряване на стаите, хранене в друго време, отбягване на контакт лице в лице, постоянно разчистване на дръжките и общите повърхности, прилагане на обособени кърпи в банята, миене на ръцете преди хранене и след прилагане на тоалетна и ограничение на външни контакти до минимум).

Властите безапелационни: Няма ковид и никой не крие случаи

Държавните здравни управляващи и община Асеновград приканват жителите да не основават суматоха и терзания неоснователно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР