Община Асеновград съвместно със структурата на Български червен кръст (БЧК)

...
Община Асеновград съвместно със структурата на Български червен кръст (БЧК)
Коментари Харесай

Община Асеновград и БЧК събраха тонове дрехи в помощ на нуждаещи се

Община Асеновград взаимно със структурата на Български червен кръст (БЧК) в града проведоха извънредно сполучлива акция по събиране на облекла в помощ на нуждаещи се.

В акцията се включиха десетки асеновградчани, на които общинската администрация изрича голяма признателност.

Събрани бяха тъкмо 7 700 кг облекла и аксесоари. Извозени са 4 товарни автомобила, с по към 2 000 кг всеки.

Асеновград прояви невероятна интензивност. Донесени бяха стотици чували и чанти. Даряваха се разнородни по тип текстилни произведения - облекла за всеки сезон и възраст, завивки, юргани, обувки, чанти. Възможно е акцията да се състои още веднъж през есента на тази година, когато хората подменят лятното със зимно облекло. Целта на акцията бе запазване на околната среда и на естествените запаси, помощ на популацията при положение на бедствия, налично облекло за всички по света и образцова градска среда.

От близо 25 години Европа и е образец за стремежите на света към кръгова стопанска система. Този щадящ естествените запаси модел, каквато е акцията в Асеновград и други градове на страната, има за цел да връща суровините назад и да основава благоприятни условия за удължение на техния живот посредством неведнъж потребление или трансформирането им в различен тип артикул. По този метод се предотвратява или най-малко понижава доста добива на нови естествени запаси. Същевременно се основават и нови работни места.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР