Община Асеновград съобщава, че е обявено настъпването на пожароопасен сезон

...
Община Асеновград съобщава, че е обявено настъпването на пожароопасен сезон
Коментари Харесай

Община Асеновград предупреждава: Обявен е пожароопасен сезон

Община Асеновград оповестява, че е оповестено настъпването на пожароопасен сезон на територията на област Пловдив.

В тази връзка от локалното управление приканват да се съблюдават следните наставления:

е се позволява паленето на огън, тютюнопушенето и паркирането на моторни транспортни средства в площите с посеви и на разстояние по-малко от 50 метра до тях, от настъпването на восъчната зрялост при житните култури до окончателното прибиране на реколтата и изораване на стърнищата.

2. Не се позволява осъществяването на ремонтни действия по линейните обекти, преминаващи през житните площи през интервала от восъчна зрялост до прибиране на реколтата.

3. Не се позволява в аграрни земи и отвън тях (слогове и крайпътни ивици) паленето на стърнища, на други растителни боклуци, както и използването на открити огнеизточници.

Обявен е пожароопасен сезон за всички области в страната

4. Водачите на земеделска техника са длъжни да съблюдават откритите правила и правила за пожарна сигурност, да могат да работят с наличните пожаротехнически средства, да реализират действия в земеделските земи с техника, която е позволена до присъединяване в жътвената акция от органите за службата Пожарна сигурност и отбрана на популацията (ПБЗН), да зареждат гориво на пожарообезопасени места и при неработещ мотор.

5. При пораждане на пожари и нанасяне на вреди в селскостопанските обекти и горските територии, на земеделските земи и продукция, общинските служби по земеделие да подават информация в Областна дирекция „ Земеделие “ – Пловдив.

За спазване на ограниченията и съблюдаване разпоредбите и нормите на пожарната сигурност при осъществяване на жътвените действия са известени кметовете и кметските наместници по обитаемоте места в община Асеновград, както и притежателите и ползвателите на аграрни земи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР