Община Асеновград отчете резултатите от успешно реализирания проект за изграждане

...
Община Асеновград отчете резултатите от успешно реализирания проект за изграждане
Коментари Харесай

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Община Асеновград регистрира резултатите от сполучливо осъществения план за създаване на фотоволтаични централи. Такива бяха инсталирани на 2 общински здания в града, чиято употреба е съвсем непрекъсната. А точно: МБАЛ – Асеновград и Градска библиотека " Паисий Хилендарски ". Гости на семинара и на заключителната конференция бяха представители на водещия сътрудник община Смолян и други участници по плана.
 
 Инж. Петър Петров Инж. Петър Петров Източник: Община Асеновград
И 2-те събития бяха открити от зам.-кмета на Асеновград инж. Петър Петров. " От името на кмета на общината доктор Христо Грудев и от свое име, благодаря на всички другари и на водещия сътрудник – община Смолян - за отличното и ползотворно взаимно съдействие! Радвам се, че дружно, обединени, с общи старания успяхме да превърнем в действителност значима цел. Чрез построяването на фотоволтаичните централи на болничното заведение и библиотеката в Асеновград ние освен спестяваме средства, които могат да бъдат вложени в други действия, само че и рационално употребяваме ресурсите, предоставени ни безплатно от природата. Екологията и опазването на околната среда е тематика, която не просто не губи новост, а даже битката на човечеството да резервира естествените благосъстояния става все по-силна. Щастлив съм, че общините ни не са конкуренция, а в противен случай - взаимно реализираме тези забележими отлични резултати! ", сподели пред присъстващите Петров.
 
 Инж. Петър Петров, зам.-кмет на Асеновград Инж. Петър Петров, зам.-кмет на Асеновград Източник: Община Асеновград
Община Асеновград още веднъж съумя да трансформира в действителност значима цел, и то в къси периоди. Чрез построяването на фотоволтаичните централи на болничното заведение и библиотеката. Това е следващата стъпка на общинската администрация към запазване на околната среда. По време на заключителната конференция стана ясно, че със лични средства община Асеновград ще финансира построяването на фотоволтаична система и на постройката си.
 
 Община Асеновград регистрира резултатите по плана за фотоволтаичните централи Община Асеновград регистрира резултатите по плана за фотоволтаичните централи Източник: Община Асеновград
А за монтирането на такива, за Спортна зала " Асеновец " и ДГ " Асенова цитадела " е обезпечено финансиране по Плана за възобновяване и развиване. Заключителната конференция по план №BGENVIRONMENT - 4.003-0013 " Партньорство за акомодация към климатичните промени ", процедура BGENVIRONMENT - 4.003 – Открита покана №3 " Климат " по резултат 4: Повишена дарба на локалните общности да понижат излъчванията и да се приспособяват към изменящия се климат ", финансиран от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 година – 2021 година, се организира на 12.04.24 година (петък) в Лекционна зала на Градска библиотека " Паисий Хилендарски " - Асеновград.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР