Община Асеновград осигури 1600 лв. награден фонд за най-добрите майстори

...
Община Асеновград осигури 1600 лв. награден фонд за най-добрите майстори
Коментари Харесай

Община Асеновград осигури 1600 лв. награден фонд за поетичния конкурс „Наздравица за любовта”

Община Асеновград обезпечи 1600 лева награден фонд за най-хубавите майстори на стиха, които ще вземат присъединяване в националния лиричен конкурс за любовта поезия „ Наздравица за любовта ”.  Поетичната конкуренция ще се организира за пета поредна година като съпътстващо събитие на обичайния локален конкурс „ Най-добро домашно вино ”.

„ Откакто Асеновград се помни, все вино, и то хубаво, тук се е предписание. А хубавото вино се прави с доста обич и ентусиазъм. „ Наздравица за любовта ” е последовател на богатите литературни обичаи на създателите от Асеновград ”, настояват уредниците и допълват, че тематиката тази година ще е „ Опияняващата като бясно вино обич ”. Конкурсът е неизвестен, а в него могат да вземат участие създатели от цялата страна, навършили 18 години.

Всеки създател може да показа до 3 стихотворения на книжен притежател, копирани в 3 екземпляра, неподписани и без означение на авторство под каквато и да било форма, сложени в огромен пощенски плик. Творците от Асеновград пък би трябвало да приложат 4 екземпляра, с цел да вземат участие в общата ранглиста и в селекция за „ Най-добър локален създател ”.

Участниците попълнят декларация за авторство по пример. В по-малък ненадписан запечатан плик би трябвало да се приложи декларацията за авторство по пример с посочени персоналните данни на участника: трите имена, адрес, дата на раждане, телефон за връзка, е-mail. Представените произведения и декларацията наложително би трябвало да бъдат написани на компютър или на пишеща машина.

Творбите би трябвало да са на български език, непубликувани в печатни или интернет издания все още на оповестяване на състезанието и с които претендентът не е взел участие в други сходни състезания.Кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат позволени до присъединяване.

Крайният период за изпращане на творбите е 12 януари 2018 година, а формалното оповестяване на наградените произведения ще се състои на 29 януари от 17:30 ч. в Градската библиотека „ Паисий Хилендарски ”. Творбите ще бъдат оценени от тричленно жури, което ще присъди една първа премия и 500 лева, и по една втора и трета, носещи на създателите им надлежно 400 и 300 лева Предвидени са две поощрения по 100 лева, както и 200 лева премия за най-успешно показал се стихотворец от Община Асеновград.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР