Община Асеновград кандидатства с проект за внедряване на мерки за

...
Община Асеновград кандидатства с проект за внедряване на мерки за
Коментари Харесай

Община Асеновград с проект за ремонт на Гребна база "40-те извора"

Община Асеновград кандидатства с план за внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на спортна постройка – гребна база " 40-те извора ". Мястото беше главен център за подготовка на националния тим по кану-каяк на България, а на язовира се организираха надпревари, включени в спортния календар на Българската федерация по кану-каяк. В момента базата се употребява за подготовка на Спортен клуб " Кану-каяк – Асеновец ", който има над 120 състезатели.
 
Клубът е водещ в България с голям брой награди от държавни и интернационалните шампионати. Заема I място за 2021 година за всички възрасти с 45 медала – 12 златни, 20 сребърни и 13 бронзови. Базата разполага с 19 стаи за настаняване, обособена част за хранене, кухненски блок и хранилища за артикули, помещение за образуване на семинари и други събития, оздравителен център, 2 съблекални с бани и тоалетни, 2 треньорски стаи, хранилища за инвентар на спортистите, 5 хангари за лодки, дърводелска работилница и прилежаща повърхност към спортния обект, включваща зона за паркиране и разполагане на лодките. Непосредствено до базата е и самият язовир.
 
Основен проблем е амортизирането на постройката през годините заради неналичието на задоволително финансови средства за поддръжка, от страна на спортния клуб. Покривните покрития са с компрометирани, водоотвеждането е нарушено, като тук-там липсват водосточни тръби, улуци и казанчета. Облицовките и мазилките по фасадите са компрометирани. Дограмата е остаряла и тук-там - с нарушена целокупност. От края на предходната година община Асеновград е притежател на постройката, откакто Сдружение " Обединен състезателен клуб Асеновец " подари на общината спортната база. Веднага откакто се случи това, започнаха да се търсят благоприятни условия за в допълнение външно финансиране от разнообразни стратегии.
 
Така, по стратегия на Министерството на младежта и спорта (ММС) има опция да се обезпечат средства за външни ремонтни действия, след което общината със лични финанси да извърши спомагателни вътрешни поправки. Съгласно плана, следва да се извърши ремонт на покрива, промяна на дограмата, полагане на външна топлоизолация и други допълващи действия.
 
Очаква се, вследствие на ремонта, да се основат естествени условия за подготовка и лагери на 120 състезатели от Спортен клуб " Кану-каяк – Асеновец ". Ще се основат условия за осъществяване на национални надпревари и на подготвителни лагери, подготовка на деца, младежи и спортисти от други типове спортове. Ще намалеят доста разноските за отопление през студените месеци.
 
Така ще се подтиква развиването на детско-юношеския спорт в община Асеновград. Ще се увеличи успеваемостта на подготвителния развой и спортните резултати на младите спортни очаквания. Проектното предложение " Внедряване на ограничения за енергийна успеваемост на спортна постройка – гребна база " 40-те извора " – гр. Асеновград " е на обща стойност 998 438,70 лева В тази сума са заложени разноски за строително-ремонтните работи (СМР).
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР