Община Асеновград е готова да посрещне зимата и евентуални обилни

...
Община Асеновград е готова да посрещне зимата и евентуални обилни
Коментари Харесай

С 31 машини в Община Асеновград ще борят снега тази зима

Община Асеновград е подготвена да посрещне зимата и възможни значителни снеговалежи, заявява кметът доктор Емил Караиванов. За почистването на улиците в града и общинските пътища ще дават отговор три компании, които разполагат общо с 31 профилирани машини.

Пловдивската „ КМД ”  ЕООД има ангажимент за самия Асеновград, а за общинските пътища и уличната мрежа в обитаемоте места на общината има подписан контракт с компаниите „ Пътно разчистване “  ЕООД и „ ЕР-2000 “ 2000, с които има подписани контракти. Със заповед на кмета на Асеновград от 25 октомври 2017 година е назначен щаб за съгласуваност във връзка със зимната подготовка на пътищата на територията на общината, в който са включени лица, чиито служебни пълномощия ги задължават да бъдат разполагаем. В състава са заместник- кметовете на Асеновград инж. Петър Бояджиев и Димчо Темелков, началниците на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи  и на Районна работа „Пожарна сигурност и отбрана на населението“, както и специалисти от общинска администрация.

Вече е осъществен и оглед на положението на техниката, с която ще се обезпечава зимното поддържане на пътищата, като протоколите от тези инспекции са подписани без забележки и от специалист по пътен надзор при районно управление (на МВР) на МВР- Асеновград. По уговорките за зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища и уличната пътна мрежа по обитаемоте места на общината ще работят общо една верижна, 16 товарни и 14 други машини – трактори, 3 типа пясъкоразпръсквачи, фадроми и други

Приет е Оперативен проект за работа при зимни условия с компания „ КМД ” ЕООД за зимен сезон 2017/2018 година, който влезе в действие от 15 ноември (сряда) и е деен до 15 март 2018 година С този проект са избрани 4 маршрута в Асеновград, както и техниката, която би трябвало да е разполагаем за всеки един от тях. Актуализирани и съгласувани с общинска администрация са схемата за обявяване, проекта за ръчно разчистване на тротоари и характерни улични сектори, маршрутните графици, описите на техниката и водачите й по зимното поддържане. „ Заредени сме със примес от 500 тона сол и пясък. Допълнително в наличност разполагаме със 120 тона сол и 250 тона пясък. В момента се слагат съдове със примес от сол и пясък и на автобусните спирки. Взели сме всички нужни ограничения, по тази причина чакам при по-сериозни условия, захлаждане и снеговалеж, да реагираме навременно, съответно и в цялостния размер на работа, която се изисква ”, заявява кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР