Община Асеновград чака държавата, за да постави предпазно ограждение на

...
Община Асеновград чака държавата, за да постави предпазно ограждение на
Коментари Харесай

Поставянето на предпазна ограда на Метоха в Асеновград се бави заради държавата?

Община Асеновград чака страната, с цел да сложи защитно ограждение на площадката в местността " Метоха ", откъдето падна дете и почина на място. Трагичният случай се случи преди към година, а до този миг към момента не са подхванати ограничения по обезопасяване на мястото. Обектът е включен в Инвестиционната стратегия на Асеновград за 2018 година Но защото местността попада в листата с национални монументи се изисква координиране с Националния институт по монументи на културата.
" Ние имаме план, само че за жалост, процесът е муден и в доста случаите отговорите от там се бавят. " Така, в едно изречение кметът на града лекар Емил Караиванов отговори на поставения на дневен ред от публицисти въпрос за какво към момента не е сложена защитна ограда при площадката. Припомняме, че още при започване на тази година, съвсем незабавно след случая, от локалната администрация показаха, че са отделени средства в размер на към 25 000 лв..
По същия метод стои и въпросът с потребността от незабавен ремонт на " Караалановото учебно заведение " в Асеновград, което също е монумент на културата и продължава да се разрушава от ден на ден. За този обект в Инвестиционната стратегия е заложена сумата от към 50 000 лв.. Ако ремонтните действия не започват скоро съществува заплаха да се срути и загуби още една полезност от наследството на тогавашна Станимака, сигнализират обезпокоени асеновградчани.
" Тези процедури постоянно са тромави. За страдание от време на време се стига до обстановки, в които губим монументи на културата, те биват разрушавани или недобре обслужвани. В съответния случай на " Метоха ", за жалост, имаше и човешка жертва, а и ние не можем да сложим защитни заграждения в нарушаване на закона. ", съобщи пред медии кметът на Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР