Обществото разполага с политическия мониторингов доклад на ЕК. Има и

...
Обществото разполага с политическия мониторингов доклад на ЕК. Има и
Коментари Харесай

Съдия Дечев: Показват ни похвалния доклад на ЕК, има и критичен

Обществото разполага с политическия мониторингов отчет на Европейска комисия. Има и различен, който е механически и надалеч не е толкоз розов, колкото политическият. Това съобщи пред тв водещата Люба Кулезич в предаването й „ Честно казано ” по телевизия „ Евроком ” арбитър Емил Дечев.
В отчета на Европейска комисия се обръща внимание на недосегаемостта на основния прокурор. Тази констатация е направена още през 2002 година във връзка делото „ Колеви против България”.

Освен това мониторингът на Европейска комисия се приключва по някои от точките единствено краткотрайно. Така че наблюдението продължава.

Високата оценка на Брюксел за България е дадена от отмалялост. Европейските служители считат, че у нас кипи труд, който е измамлив, или пък нищо не се прави и в случай че се прави, то е малко. Европейска комисия избира този мониторинг да не се съществува, защото не работи.

Проблемът за независимостта на съда съществува. Срещу избрани мои сътрудници се подхващат офанзиви, тъй като са постановили присъда, която не се харесва. До Инспектората пък се подават сигнали против сътрудници, които са дейни. Дълг на всеки арбитър е, когато почувства, че независимостта на правосъдната система е застрашена, да приказва. А когато приказва, се пускат сигнали против него, сподели още арбитър Дечев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР