Обществото очаква такава правна реформа, която да съответства на съвременния

...
Обществото очаква такава правна реформа, която да съответства на съвременния
Коментари Харесай

Сийка Милева: Случаят с разменените бебета провокира много институции да се замислят къде са пропуските

Обществото чака такава правна промяна, която да подхожда на актуалния живот. Това разяснява за Българска телеграфна агенция представителят на основния прокурор Сийка Милева във връзка случая с разменените бебета. Да замениш две бебета и да изправиш две фамилии пред тежкото тестване да търсят истината, е като сюжет за филм, означи Милева.

Майка в 21 век да живее с мисълта и чувството, че това не е нейното дете и това да се окаже самата реалност - този случай предизвика доста институции да реагират и да се замислят къде са пропуските, кой и по какъв начин е позволил това да се случи и какво наказване ще получи, уточни Сийка Милева. И дефинира станалото като " фрапантен случай, който ни дава следващия мотив да отбележим, че законодателството в България е остаряло ".

Според Наказателния кодекс „ който съзнателно размени, скрие или подмятна малко дете или по различен метод укрие или размени гражданското положение на някого ", се санкционира с отнемане от независимост до две години, напомни представителят на основния прокурор. И добави, че това е леко наказване за действие с тежки контузии за родителите.

Законът е инструмент да постигнеш правдивост, само че надали една присъда до две години в съответния случай би изпълнила със наличие тази дума. Съдебна промяна значи тъкмо това - мощен закон, посредством който да се изградят такива контролни механизми, които да подсигуряват сигурността и спокойствието на жителите, добави тя.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР