Обществото ни е станало по-безкритично към корупцията, тъй като това

...
Обществото ни е станало по-безкритично към корупцията, тъй като това
Коментари Харесай

Шефът на комисията Антикорупция: Обществото ни е станало по-безкритично към корупцията

Обществото ни е станало по-безкритично към корупцията, защото това почнало да се възприема като нещо не толкоз ужасно, сподели ръководителят на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

При откриването на нарочна конференция за въвеждането на антикорупционно обучение измежду децата, той добави, че нито един модел няма да даде резултат, в случай че не се намерят хора, които да го ползват.

Трябва да променим манталитета и да спрем да мислим, че в случай че един бъде заловен, то на негово място ще се появи различен. Няма социална непоносимост и се приема, че властовата позиция върви с облаги, добави Георгиев.

След 10 или 20 години ще има доста съществени резултати от антикорупционното обучение, които ще се видят от цялото общество, сподели пред медиите Пламен Георгиев преди началото на форума. По думите на Георгиев бавните ограничения след това дават най-траен резултат.

Той означи, че антикорупционното обучение би трябвало да стартира още от подготвителната група в детската градина, където децата да образуват схващане за положително и неприятно. След това образованието да продължи в учебните заведения и университетите.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР