Обществото непрекъснато се дели, като изглежда целта е да има

...
Обществото непрекъснато се дели, като изглежда целта е да има
Коментари Харесай

7 дискусионни теми, които стават за бой в кръчмата

Обществото непрестанно се дели, като наподобява задачата е да има защо да се дракаме. 
Дискусиите без крайни отзиви не са задоволително вкусни. Ако се изрича някаква теза, тя безусловно би трябвало да обрисува и някакви граници на разделяне, някакво непримиримо несъгласие. Личното мнение би трябвало да е част от някакъв лагер, другояче сте човек без позиция. 
Затова предлагаме на читателя лист с тематики, които могат да провокират полярни усеща и полярни отзиви, към които да се придържаме. 
***
1. Маските. Горе или долу? Джекил Мангъров против Хайд Мутафчийски. Това е може би най-грубият терен за настоящи спорове. Да носим ли маски или да се подиграваме на носещите? Колко е нездравословен вирусът и по какъв начин се въздейства от маската? Все въпроси, по които всеки почтен жител е тъничък експерт. Въпреки това човек може да се разколебае в избора - но който и лагер да изберете, отстоявайте позицията си нападателно и безпардонно. Ако мъчно се ориентирате кой е вашият лагер, нищо не пречи заран да носите маска, следобяд да я захвърлите. Те и заповедите на премиера по този въпрос са долу-горе такива. 
2. " В " като женски орган (извора на живота). Книгата " В като вагина " раздели обществото на важинисти и мечовладелци. От едната страна имаме възмутени патриоти, които провиждат в книгата глобалистка педофилска мултикултурна опасност против белия хетеросексуален мъж. От друга страна, в случай че кажете в несъответствуваща компания, че в книгата има и много тъпотии, това автоматизирано ви трансформира в един от тези нападателни космати хетеросексуалисти, които са срещу половото образование и не желаят дамите да се осъзнават като такива. Идеален мотив да се хванем за гушите. 
3. Източници и западници. Вечната борба на филите и фобите, които спорят на кого е по-правилно да се наведем и на кого Батко му е по-готин. Ако сте източник, би трябвало да сте путинофил с неприятен съветски език, в чиято глава патриотизмът се слива с панславянската каша, а Западът е някакъв храм на Сатаната и разврата. Ако сте западник, трябва да проявявате интелектуално надменност към всевъзможни обичаи, национални особености и селски примитивизми. Щом видите да се играе хоро, покажете космополитно неразбиране. Питайте в кой век живеем. Кажете нещо за модерния свят. Обратно - в случай че сте източник, възразете, че хорото лекува язва и апатичност, а ритмичното тракане в такт ни слива с ритъма на Вселената, който е бил прочут на античните българи. Цитирайте Ванга. 
4. " Левски " против ЦСКА (или какъв да е различен отбор). Всъщност това е в основата на актуалния метод на мислене: И сме по-красиви, и сме по-добри. Хайде наште! Полови поздрави за съперника! И майката на съперника не е права. Синът на врага ми е мой зложелател. В каквато и тематика на диалог да влезете, заемайте агиткаджийска позиция съгласно пристрастията си. И забравете старите притчи за достойния съперник. Напротив - съперникът е отпадък по рождение, а наште са върхът, оле, оле! 
5. За и срещу чалгата. Ако сте чалгаджия, изразете го шумно и нападателно, копирайте държанието на героите от песните, мятайте кълки и каквото имате за хвърляне. Скъсявайте, опростявайте, профанирайте всичко. Ако не сте чалгаджия - изразете го също толкоз шумно и нападателно, само че от верни естетически позиции. Искайте да се вкарат правила и критерии за " стойностна музика ", с цел да не се опростачва обществото. Особено, в случай че сте рокендрол човек - това е музиката на свободата, затова би трябвало да мечтаем за рокендрол милиция, която да ни пази от гнусните чалгари. 
6. За и срещу Бойко Борисов. Като с чалгата.   Тук също най-важно е да се презира врага по всякакъв начин. Ако сте последовател на Бойко Борисов, целувайте портрета му, отхвърляйте всяка рецензия, пишете необразовани оди и дитирамби, громете критикуващите го, че са платени комунисти. Но в случай че сте съперник на Бойко Борисов, би трябвало да се държите по безусловно същия метод. Обиждайте го с обидните думи, които той вкарва в приложимост. На пропагандата отговаряйте с подправени вести. Срамувайте се от Борисов пред чужденците. Налагайте тезата, че това е малоумен и първичен човек, който се е изкачил до върха на страната по волята на някакви зли гении, които ни санкционират по този начин остроумно. И не си задавайте въпроса по какъв начин по този начин човек без качества е подчинил такава част от страната и може да си разреши небрежната надменност на дребен балкански деспот.
7. За и срещу кърменето в мола. Това е остаряла и изчерпана тематика, обаче какъв брой пот и мастило пое преди време! Спореше се на живот и гибел, всеки беше персонално обиден, без значение дали кърми или не. Убеден съм, че единствено една искра е нужна, с цел да пламне още веднъж този цивилизационен спор. За такива дела си коства да се биеш! 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР