Обществото и правителството не са доволни от резултатите на прокуратурата.

...
Обществото и правителството не са доволни от резултатите на прокуратурата.
Коментари Харесай

Кирил Петков след разпита: Не сме доволни от Гешев, не ни е страх от никого

Обществото и държавното управление не са удовлетворени от резултатите на прокуратурата. Надявам се, че предоставените от мен данни ще концентрират прокуратурата. Иван Гешев не е в листата ми. Не сме удовлетворени от него като осъществената от него последна активност и цялото общество би се радвало да получи оставката му. Това съобщи пред публицисти министър председателят Кирил Петков след разпита му в прокуратурата.

" Много се надявам откакто министър-председателят внесе имена, прокуратурата да даде всичко от себе си. Обществото чака правдивост, прокуратурата да си свърщи работата. Голяма въпросителна слагаме пред това, дали основният прокурор си е правил както би трябвало работата до този миг. Досега не е имало министър председател, който да споделя тези имена, които показах, не ни е боязън от никого. Никой не е над закона, прокуратурата би трябвало да се занимава с проблеми от огромно публично значение ", разяснява още той.

На влизане в прокуратурата министър-председателят съобщи пред публицисти, че носи директория с 19 имена на хора, които, по думите му, имат въздействие както върху престъпни, по този начин и върху стопански закононарушения.

Поводът за разпита e срещата на министър-председателя с основния прокурор Иван Гешев предишния петък, когато Петков е показал имена и прякори на хора, които съгласно него са в основата на икономическата и престъпната престъпност в страната, само че против тях не са подхванати дейности за търсене на наказателна отговорност.

В 15.00 ч. на разпит е призована и Лена Бориславова - шеф на кабинета му, която също е участвала на срещата с Гешев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР