"Обществото беше подведено от грешни интерпретации в текста на Истанбулската

...
"Обществото беше подведено от грешни интерпретации в текста на Истанбулската
Коментари Харесай

Думите за подведения български народ са обидни, г-жо Бъчварова!

"Обществото беше подведено от неверни тълкования в текста на Истанбулската спогодба ".
Така началникът на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова разяснява оповестеното преди този момент от Бойко Борисов отдръпване на Истанбулската спогодба от дневния ред на ръководството.
„ Може би не оценихме, че могат да се позволен спекулации и тези отрицателни обстоятелства “, счита още Бъчварова.

Тезата за подведеното и манипулирано общество, което не схванало какво тъкмо написа в скандалния документ, се внушава от съветническия екип на министър-председателя от първия момент, в който избухна гневът на хората, че му се пробутва нещо срещу волята и същността му, написа Валерия Велева за "Епицентър ".

Думите на госпожа Бъчварова са обидни за българския народ, тъй като тя го показва като некултурен, който не може да чете, който не знае по какъв начин да се осведоми вярно и да взима решения без външни внушения.

Цялата режисура на социоложката Бъчварова за обществото, което, видите ли е, толкоз невнятно, че е станало жертва на „ спекулации “ и по тази причина има такива отрицателни реакции против Истанбулската спогодба, е скандална.

Първо, тъй като е погрешна.

И второ, тъй като по този метод началникът на кабинета на министър-председателя дълбае голяма и рискова бездна сред власт и народ. А който управник е тръгнал против народа си, не е прокопсал.

За сведения на госпожа Бъчварова ще отбележим, че „ подведени от неверните тълкования “ в Истанбулската конвенця са: Българската православна черква, Католическата черква, Българското мюфтийство, академичната общественост на Българска академия на науките, президентът, синдикатите, левицата и десницата, конституционалисти и 86% от елементарните български жители.

Българският народ отхвърли изрично тази Конвенция, не тъй като е недоразвит, недоразбрал или непрочел, а тъй като сподели, че има полезности, които може да отстоява макар натиска, и не приема да бъде лъган.

И в това отношение Борисов се оказа с по-верен усет от съветничката си социоложка, която би трябвало не да го подвежда с розови мнения, а да му споделя истината за публичните настройки.
„ ГЕРБ отдръпва конвенцията, тъй като сами, без Българска социалистическа партия, без патриоти, против президента, еле пък като има и черква, няма смисъл да вървим, откакто хората си мислят, че ние в действителност желаеме да узаконим гей бракове “, уточни Борисов претекстовете си, с които даде заден ход за Истанбулската спогодба. И беше прав.

След изказването му, че ратификацията на Конвенцията пада от дневния ред на властта, обаче остават да висят няколко въпроса.

Първо. Истанбулската спогодба към момента не е изтеглена от Народното събрание. Кога ще стане това, не е ясно. Засега ние имаме думата на министър-председателя, че ратификацията ѝ ще бъде спряна, само че нищо по-конкретно. „ Тази спогодба няма да влиза в Народното събрание, тъй като в този момент е в Конституционния съд “, сподели министър председателят в изявлението си пред БиТиВи. Истината обаче е, че Конвенцията към този момент е влезнала в Народното събрание по силата на решение на Министерски съвет от 3 януари 2018 година. И в този момент, с цел да се извърши обществено даденото заричане на министър-председателя, би трябвало да има решение на Министерския съвет, което да анулира решението на Министерския съвет от 3 януари 2018 година, с което законопроектът за ратификация на Истанбулската спогодба бе пратен в Народното събрание.
Значи в сряда, когато е първото съвещание на държавното управление, би трябвало да чакаме юридическите дейности на ръководещите като последица от заръката на премиера. И за това началникът на кабинета на премиера би трябвало да е наясно.

Според адвокати, в случай че ратификацията в действителност бъде оттеглена, се обезсмисля и делото в Конституционния съд за конституционосъобразността на Конвенцията.

Второ, кой ще понесе отговорността за това, че настойчиво се внушаваше на премиера, че Конвенцията би трябвало да бъде утвърдена непременно, че може да се върви напук против обществото, че значимото е какво ще кажат в Брюксел, а не хората в България.

Още на 3 януари т.г., когато Министерският съвет одобри решението да вкара Конвенцията в Народното събрание депутатът от ГЕРБ и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков предизвести Борисов, че е измамен от двете си министърки Цачева и Захарива, че екипът към него му внушава неверни тези, които ще имат дълбоки последствия както за ГЕРБ, по този начин и за страната: „ Няма никакво подозрение, че Конвенцията вкарва наличието "социален пол ", че е сложено наред с "биологичния пол ", и че се приказва за нестереотипната роля на пола. Т.е. вкарва на процедура за пръв път в България и в нашето право понятието, което за всички е известно като по този начин наречения "трети пол ". Това е огромно безсрамие и е най-голямото тестване за българския парламент от началото на прехода “, сподели тогава Марков.

В синхрон с него и проф. Пламен Киров предизвести управниците от ГЕРБ, че с Конвенцията се прави голяма операция, тъй като зад благородната идея за битка с насилието, в българското общество се вкарва джендър идеологията, а с клаузата за мониторинг българската страна в действителност ще отдаде на НПО-то GREVIO част от своя суверенитет. Но очевидно „ експертизата “ на Цачева, Захариева и Бъчварова се е оказала на „ по-високо равнище “ от познанията на конституционалистите Георги Марков и проф. Пламен Киров.

Трето, министър Цецка Цачева даде обещание от Брюксел, че до края на февруари Конвенцията ще бъде утвърдена. Сега какви пояснения ще дава за неизпълнението на задачата. Че народът е елементарен, тъп и измамен! Ами нали на следващия ден ще желаете от този „ измамен “ народ да ви избира, г-да министри! Че 86% от българското общество е в плен на „ отрицателни обстоятелства “. Бъчварова въпреки всичко би трябвало да си дава сметка, в случай че към момента социологията е в кръвта ѝ, че в последните 30 години по нито една друга тематика българският народ не е показал такова единодушие, както против Истанбулската спогодба. Това е феномен, който сподели, че в България в действителност има гражданско общество, неподвластно на партии, на управници и на непознати внушения.

И в случай че Бъчварова беше почтена с премиера, трябваше доста по-рано да го посъветва да даде заден, а не да чака 40 дни – време, през което и ГЕРБ, и Борисов изгубиха доста като публично доверие.

И въобще - по какъв начин нито един от властта не сподели добра дума за този Народ!

Все той им е отговорен!

В Истанбулската спогодба обществото видя не страховете си, както се пробва да внуши госпожа Бъчварова - видя бъдещето си, което е грозното настояще на неолибералния свят.

И тъй като вкараха в устата на премиера, че Конвенцията не е срещу еднополовите бракове, сме длъжни да подчертаем, че съгласно рекомендацията CM/Rec(2010)5 на Комитета на министрите за битка с дискриминирането поради полова ориентировка и джендърна еднаквост (чл.18), страните би трябвало да анулират всяко законодателство, което лимитира допустимата възраст за еднополови полови актове, а еднополовите бракове да имат идентични права с разнополовите (чл.23 и чл.24).

И това Цачева, и Захариева, и Бъчварова го знаят.

Но заблуждават премиера.

И в този момент стигаме до децата, които в действителност са дълготрайната цел на Конвенцията.
Страните, утвърдили Конвенцията, би трябвало да одобряват родените като мъже, един ден да се трансформират като дами и както и дами в мъже и да позволяват еднополови хомосексуални двойки да осиновяват деца. Конвенцията изисква в учебните заведения да се коментира на учениците, че е допустимо да са родени в неверното тяло и в случай че имат такова чувство намерено да го декларират. Защо Бъчварова не приказва за това? Защо не дава причини на премиера, с цел да бъде квалифициран съответно по тематиката?

"Подведени от неверни тълкования “ четем в член 14 на Конвенцията, че се предлага в просветителните стратегии на учебните заведения да се включват материали по "non-stereotyped gender roles ". В българския превод е спестено, че става дума за "нестереотипни функции на обществения пол ", а е написано "нестереотипни функции на пола ".

Може би е „ нечиста сделка “ и член 4, т.3 на Конвенцията, откъдето излиза наяве, че текстовете ѝ би трябвало да се ползват от страните без дискриминация въз основа на "sex " и "gender ", което значи, че създателите на Конвенцията вършат ясно разграничаване сред пол и "социален пол ", което би трябвало да залегне в българското законодателство. И естествено и в българската Конституция.

Ратифицирането на Истанбулската спогодба ще задължава страната ни да защищава от ненасилие не просто и освен дамите като биологичен пол, само че и така нататък "социален " женски пол (мъже определили се като жени), което на процедура ще значи и признание на този тип пол. И е редно, когато дебатираме за Конвенцията, да държим в ръцете си и Обяснителния отчет, който разкрива цялата ѝ същина. Иначе просто лъжем! И прикриваме лъжата с обвинявания към народа.

Светият Синод на Българската Православна Църква излезе с безапелационна позиция, че понятията “джендър” (gender, genre), разграничено от понятието “пол” (sex), се употребяват с „ цел превръщането в държавни политики на една идеология, която отхвърля, че индивидът съществува като мъж или жена и тя се утвърждава посредством нов неестествен език, който намираме в Конвенцията, и който е непознат и чужд за нашата народопсихология, просвета, обичаи и православно Предание.
Синодът, и той е измамен, нали г-жо Бъчварова?

Както и целият български народ?
Един ден ще отговаряте за всичко това!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР