Общественото одобрение за американския президент Джо Байдън в началото на

...
Общественото одобрение за американския президент Джо Байдън в началото на
Коментари Харесай

Рейтингът на Байдън пада до 40%

Общественото утвърждение за американския президент Джо Байдън при започване на този месец пада до към 40%, което е покрай най-ниските нива, откогато стана държавен глава, сочат данни на изследване на публичното мнение на Ройтерс/Ипсос, представени от Българска телеграфна агенция.

Тридневното онлайн изследване, в което американците бяха запитани дали утвърждават метода, по който президентът се оправя с работата си като президент, сподели нищожен спад на позитивните отговори по отношение на предходния месец, когато те бяха 41 на 100.

Най-голям дял от интервюираните показват стопанската система на страната като главен източник на безпокойствие, а на второ място се подреждат престъпността и корупцията, които са сложени като основен проблем от 15% от респондентите.

Рейтингът на Байдън е еднакъв с този, който предшественикът му Доналд Тръмп имаше в същия стадий от мандата си. 

Приблизително еднакъв брой респонденти поддържат и отхвърлят решението на Върховния съд от предишния месец да анулира програмата на Байдън за опрощаване на студентски заеми – 49 на сто оценяват този ход позитивно, а 48% са срещу. 

60% от интервюираните декларират, че поддържат решението на съда да забрани на колежите да взимат поради расата при приема на студенти. 

Проучването на Ройтерс/Ипсос е извършено онлайн на британски език и е събрало отговори от 1028 пълнолетни жители.  
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР