Обществеността бе напълно информирана за срещата в Давос, Швейцария, между

...
Обществеността бе напълно информирана за срещата в Давос, Швейцария, между
Коментари Харесай

Правителството в Скопие: Гражданите знаят всичко за преговорите с Гърция


Обществеността бе изцяло осведомена за срещата в Давос, Швейцария, сред министър председателите на Македония и Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас.

Това оповестиха от македонското държавно управление във връзка апела на гръцкия външен министър Никос Кодзияс "властите в Скопие да оповестят какво са се договорили двамата министър председатели в Давос".

"По време на двустранната среща сред министър председателите Зоран Заев и Алексис Ципрас на Икономическия конгрес в Давос, за първи път от две десетилетия бяха деблокирани процесите, които водят към почтено решение на откритите въпроси сред Република Гърция и Република Македония като две прилежащи европейски страни За демонстрираната благосклонност от двете страни обществеността бе изцяло информирана", се споделя в публично известие от пресслужбата на държавното управление в Скопие.

"Намирането на взаимно задоволително решение е допустимо и за тази цел се водят договаряния. Необходима е благосклонност и компромис от двете страни, с цел да се откри решение, което ще зачита достолепието и идентичността на жителите от двете страни. За всяка значима крачка по време на договарянията обществеността ще бъде още веднъж осведомена напълно", написа още в документа от държавното управление на Република Македония. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР