Обществено обсъждане за разширяване на зелената зона е предвидено да

...
Обществено обсъждане за разширяване на зелената зона е предвидено да
Коментари Харесай

Няма да се въвежда зелена зона в столичните квартали Христо Ботев и Слатина

Обществено разискване за разширение на зелената зона е планувано да се организира в регион "Слатина " в 18.30 в зала "Универсиада ". Жителите в кварталите "Христо Ботев " и "Христо Смирненски ", които са част от регион "Слатина ", не са съгласни да има зелена зона.

"В последна сметка градът е на хората и би трябвало да се вслушваме в това, което те споделят ", сподели пред БНР Георги Илиев, кмет на регион "Слатина ". Зелена зона ще се вкара в "Редута " и "Гео Милев ", заяви районният кмет.

Жителите на квартал "Яворов " чакат повече от две години да се вкара зелена зона. Предвидено е зоната да включва 450 места за паркиране на коли. "И се надяваме през днешния ден да бъде призната, да стартира процесът по въвеждането на тази зелена зона най-сетне ", добави Георги Илиев.

След публичното разискване районната администрация ще внесе предлагането за въвеждането на зелена зона в Столичния общински съвет.

Кметът на регион "Слатина " разяснява, че чака да дойдат повече хора на публичното разискване, поканени са специалисти, представители на Центъра за градска подвижност.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР