Обществено обсъждане на предложение за намаляване на данъка за автобуси,

...
Обществено обсъждане на предложение за намаляване на данъка за автобуси,
Коментари Харесай

Намаляват данъка за автобуси и товарни автомобили в община Перник

Обществено разискване на предложение за понижаване на налога за рейсове, товарни коли над 3,5 т и влекачи ще се състои на 20 юли в Перник, оповестиха от общината.

Местната администрация е внесла план за намаление на данъка за транспортните средства сред 40 и 50 %.

Досега данъкът за рейсове до 22 места е бил 100 лева, а над 22 места - 200 лева, планува се да спадне на половина. Налогът за товарен автомобил с механически позволена оптималната маса над 3,5 т, само че не повече от 12 т ще бъде 10 лева за всеки стартирани 750 кг товароносимост, вместо досегашните 20 лева

В момента настоящият налог в Перник се равнява на междинната стойност сред оптималния и минималния размер, избран в Закона за локалните налози и такси. Комисия, назначена от кмета Станислав Владимиров направила съпоставяне със прилежащи общини като Столична, Благоевград, Кюстендил, Брезник и Трън, където налогът е еднакъв на минимума, или е малко по-висок от него. Данъкът в Перник се оказал най-високият в региона, което води до отлив на компании, установили проверяващите. По данни на комисията поради по-ниските налози превозвачите се записали в прилежащи общини.

Проектът за понижаване на налозите е ориентиран към обезпечаване на по-благоприятни условия за регистрация на тези моторни транспортни средства (МПС) на територията на общината и поддръжка на локалния бизнес в изискванията на повишаване на тока и горивата. Промяната в дълготраен проект ще докара до увеличение на приходите в общинския бюджет, считат от кметската администрация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР