Обществено недоволство и петиция съпътстват решението на Българска национална телевизия

...
Обществено недоволство и петиция съпътстват решението на Българска национална телевизия
Коментари Харесай

Обществено недоволство след решението за отказване от Евровизия

Обществено неодобрение и петиция съпътстват решението на Българска национална телевизия за отдръпване от интернационалния музикален конкурс Евровизия.

Измина едно денонощие от формалното оттегляне на Българска национална телевизия от състезанието Евровизия, а пристрастеностите стават все по-разпалени. Хиляди поддръжници на състезанието, в България и в чужбина, недоумяват решението на публичната телевизия. България се отдръпва в позицията си на най-хубавата страна на състезанието за последните три години, изпреварвайки страни с развита музикална промишленост като Швеция, Англия, Испания, Франция и доста други. Поради тази причина се задава и огромният въпрос, а точно " Защо Българска национална телевизия се отдръпва от състезанието? ".

Евровизия е конкурс, който спомага извънредно доста за подобряването на интернационалния имидж на България. Конкурс, който сплотява българите по целия свят и дава опция на българските актьори да се изявяват на редица подиуми в цяла Европа. Евровизия дава друго и вълнуващо наличие, обогатяващо музикалната култура на феновете и разнообразяващо българския музикален пазар. Доказателство по тази причина са последните три български участия, когато Поли Генова, Кристиан Костов и група EQUINOX реализираха забележителни резултати в българските и интернационалните чартове. 

Връщаме историята обратно в състезанието за нов общоприет шеф на Българска национална телевизия. " Концепцията за развиването на Българска национална телевизия като социална медия " на Константин Каменаров при чуването му за длъжността през 2017: " В последните години Българска национална телевизия съумя да наложи Евровизия като ЗНАЧИМ за България формат със мощен публичен отзив. " Извади " конкурентоспособни български лица, които сътвориха положителен имидж на България и получиха мощна поддръжка във и отвън страната. Евровизия се трансформира в емблематичнен формат за Българска национална телевизия и ѝ донесе позитиви в позиционирането ѝ на медийната и социална. "

По този мотив български самостоятелен уебсайт създаде петиция, която има за цел да сложи въпроса " Евровизия " на дневен ред в публичната медия. В интервал от 24 часа, своята подкрепа са дали над 4000 души, измежду които редица огромни звезди от българския шоубизнес. Очаква се извънредно огромна поддръжка от десетки известни персони в България - модели, водещи и музиканти, като към този миг обществено са я оповестили Етиен Леви, Жана Бергендорф, Владимир Михайлов, Кристиан Костов, Георги Симеонов - JJ, Невена Пейкова, журналистът Уилиъм Лий Адамс от BBC и други

Българска национална телевизия е социална медия и следва да дава отговор съответно на избраните публични настройки. Нима страни като Сан Марино са по-богати от България? Какво ще се случи и ще се съобрази ли Българска национална телевизия с желанието на хилядите подписали петицията? Предстои да разберем.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР