Общественият транспорт в индийската столица ще стане безплатен за жените,

...
Общественият транспорт в индийската столица ще стане безплатен за жените,
Коментари Харесай

Заради сексуалното насилие: Транспортът в Делхи ще е безплатен за жените

Общественият превоз в индийската столица ще стане безвъзмезден за дамите, с цел да се увеличи сигурността им, оповестиха управляващите в Делхи, представени от Франс прес.
Сексуалното принуждение в Индия попадна във фокуса на публичното внимание след групово обезчестяване през 2012 година на студентка в частен рейс в Делхи, което провокира отвращение по света.
Безплатният транспорт за дамите ще стане факт през идващите два-три месеца и от него ще могат да се употребяват към 850 000 дами. Той ще коства 115 милиона $ годишно и се чака да усили доста сигурността на дамите, като в същото време се понижи замърсяването на въздуха, изясни на конференция представител на общинските управляващи - лидер на дребната партия "Аам Аадми ", спечелила локалните избори през 2015 година, обещавайки безвъзмездна питейна вода, субсидирано електричество и достъп на бедните до опазване на здравето и по-добро обучение. Тя даде обещание също да усъвършенства сигурността на дамите. Мерките за усилване на сигурността в столицата включват и монтирането тази година на 150 000 камери за видеонаблюдение.
По данни на Организация на обединените нации Делхи, който има близо 20 милиона поданици, е един от най-замърсените градове в света. Общественият превоз не действа добре, а удвояването на цените на билетите за метрото в последните месеци накара доста хора да се придвижват пеш.
През 2016 година в Индия - страна с население от 1,3 милиарда души - е било обявено за към 40 000 полови набези. Действителният им брой обаче е доста по-голям, само че за този жанр закононарушения постоянно се мълчи, защото индийско общество към момента е мощно патриархално, отбелязва организацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР