Общественият транспорт тръгва отново след два месеца карантинаЖителите на китайския

...
Общественият транспорт тръгва отново след два месеца карантинаЖителите на китайския
Коментари Харесай

Пети пореден ден без нито един случай на коронавирус в Ухан: Хората се връщат на работа

Общественият превоз потегля още веднъж след два месеца карантина

Жителите на китайския град Ухан, където през декември беше открит новият ковид, имат право да се върнат на работа, а публичният превоз потегля още веднъж след два месеца карантина, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция. Тази анулация на рестриктивните мерки става в миг, когато министерството на опазването на здравето разгласи през днешния ден, че за пети следващ ден в този мегаполис с 11-милионно население, който беше епицентър на пандемията, няма нито един случай на заразяване. На територията на Китай като цяло са регистрирани 39 случая, които са били привнесени от чужбина.



Живеещите в Ухан, които са в положително здраве, към този момент могат да се движат из града и да употребяват рейс или метро срещу показване на персонална карта, обясниха управляващите.

Здравите хора могат също да се върнат на работното си място, в случай че имат позволение, издадено от работодателя им.

Освен това, жителите на Ухан имат право да напущат града към други елементи на околната провинция Хубей, в случай че са дали негативни проби за Ковид -19 и разполагат с здравно удостоверение.

Разпространението на ковид в този мегаполис наложи на 23 януари той да бъда поставен под карантина.

Тази мярка беше последвана от съвсем всички останали градове в провинция Хубей.

На популацията беше неразрешено да напуща местожителството си. Въпреки че министерството на опазването на здравето разгласи през днешния ден за още деветима умряли от заболяването в Китай (всичките в Ухан), през последните седмици броят на всекидневно заразяваните понижава.

Понастоящем, основно хора, пристигнали от чужбина, съставляват проблем - към този момент са открити 507 случая на инфектирани.

От новите 39 случаи, привнесени от чужбина, регистрирани през днешния ден, 10 са в Шанхай, други 10 - в Пекин.

За да се избегне втора вълна на епидемията, в този момент управляващите постановат 14-дневна карантина на всеки, дошъл на китайска територия.

От през днешния ден всички интернационалните полети до Пекин са пренасочени към други китайски летища, където е натрапен засилен хигиеничен надзор. Единствено пасажери, дали негативни проби, могат да стигнат до столицата.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР