Общественият съвет за развитие на Црънча и фондацията за бъдеще

...
Общественият съвет за развитие на Црънча и фондацията за бъдеще
Коментари Харесай

Црънчани благодариха на Пеевски за подадената ръка

Общественият съвет за развиване на Црънча и фондацията за бъдеще за Црънча с присъединяване на управленията и други представители на читалище " Просвета ", Пчеларско сдружение -Црънча, Футболен клуб " Бенковски ", Спортен клуб " Спартак " и други деятели и общественици излязоха с разширено мнение във връзка полученото подаяние от " Интръс " АД.

Ето какво написа в него:

" С признатото мнение по отношение на реализацията на дарението за Црънча бе препотвърдена признатата позиция за прехвърляне на компетенции на Кмета господин Ангел Руков, за показване на позицията на црънчани за направленията за разходване на средствата с оглед основаване на спомагателни предпоставки за стабилно развиване на селото ни. Същевременно бе отправена покана към общината, общинските съветници, представителя на Дарителя да вземат присъединяване в намерено публично разискване в което да се включат и още жители на Црънча.

Основните посоки за работа, които заложихме в мнението са следните:

1.Изграждане на парк ” Свети Георги Победоносец ” обхващащ местността „ Гергьова църква ” от параклис „ Покров Богородичен ”до края на м. ”Стърбоджи поляни ”обявена още от първия кмет на селото след Освобождението през 1880 година за „ свято място в което е неразрешено пашата на животни и сеч на клони и дървета ”.

2.Финансиране на нужните СМР и други благоустройствени мероприятия ” по реализация на началния стадий от основаване Общински комплекс за духовно и спортно развиване на територията на бившето главно учебно заведение „ Васил Левски ” и някогашната постройка на Трудово-кооперативно земеделско стопанство.

3.Финансиране на довършителни и ремонтни работи по стадиона на ФК ”Бенковски ”, с.Црънча.

4.Финансиране на ремонт на покрив и сцена на читалище „ Просвета ”.

5.Подпомагане финансирането на неотложни избавителни работиспиращи разграбването на културно-историческото завещание над с.Црънча, посредством изследване и социализиране на съответните археологични обекти. Предвиждаме по главните планови посоки да бъдат основани работни групи по тяхното детайлизиране, създаване и надзор по реализацията им. За това и чакаме освен отзиви и предложение, само че и включване на способени експерти като доброволци в тях.

Моля мненията и предложенията да бъдат изразявани в съответните мнения към актуалната обява, а поръчките за включване като доброволци да бъдат правени на:  https://drevnatsarina.blogspot.com/p/blog-page_30.html

От нашата позиция и интензивно присъединяване в разискването и реализацията на плановете зависи освен целесъобразното и дейно оползотворяване на средствата, само че и те - дарените ни пари да станат добър прислужник за богатството на хората и селото ни, а не негов стопанин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР