Общественият съвет на Българската национална телевизия категорично осъжда поведението на

...
Общественият съвет на Българската национална телевизия категорично осъжда поведението на
Коментари Харесай

Общественият съвет на БНТ излезе с декларация след случилото се с Волен Сидеров

Общественият съвет на Българската национална телевизия изрично осъжда държанието на господин Волен Сидеров. В предаването „ Референдум " водачът на Политическа партия „ Атака " си разреши неприемливо и цинично отношение към водещата Добрина Чешмеджиева и нейния екип.

``
реклама
Считаме, че журналистът Добрина Чешмеджиева и нейните сътрудници от публичната медия извършиха на извънредно професионално равнище своите отговорности. Отхвърляме обвиняванията на господин Сидеров за наложена цензура и припомняме, че в подписаното съглашение сред Българска национална телевизия и участниците в локалните избори ясно са написани формата и разпоредбите, по които протичат предизборните полемики, измежду които бе и вчерашният „ Референдум ".

В Споразумението е казано:

„...не могат да бъдат накърнявани правата и положителното име на претендент... "

Ще напомним и друго – „ Участниците се задължават да съблюдават дискусионната форма. Времето за отговори се следи от водещия, който носи отговорност за съблюдаване правилото на равнопоставеност на всички участници ".

Всички тези правила бяха спазени от водещата Чешмеджиева и нарушени от Волен Сидеров. С оглед изнесените обстоятелства всеки може да си направи изводите кой е прав в разногласието сред Българска национална телевизия и партия „ Атака ".

Общественият съвет на малкия екран твърдо застава зад Добрина Чешмеджиева, екипа на „ Референдум " и публицистите от Българска национална телевизия. Ще сезираме българските и европейските журналистически асоциации за отбрана на публицистичната самостоятелност – освен на „ Референдум ", само че и на всички работещи в малкия екран. Призоваваме българските политици да не осъществят предизборните си тактики и акции на гърба на институцията Българска национална телевизия с 60-годишна история и нейните фенове.

Разчитаме, че медийната комисия в българския парламент също ще одобри мнение, обвързвано с неприемливото и оскърбително държание в народен ефир от страна на един от участващите в ръководещата коалиция.

Вярваме, че Съветът за електронни медии ще поддържа Българска национална телевизия в отстояването на нейната самостоятелност и правото на свободно практикуване на труд от чиновниците ѝ.

Сигурни сме, че българското общество ще застане зад Добрина Чешмеджиева, „ Референдум " и Българска национална телевизия, тъй като това е неговата телевизия.

Харалан Александров

Мартин Захариев

Борислав Велков

Теодора Димова

Теодора Петрова

Иван Стамболов

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  1  0 айки (преди 3 минути) Рейтинг: 8118 | Одобрение: 4033 а за какво Народното събрание и депутатите мълчат....той е от техните редици и беше редно да вземат отношение.... Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР