Общественият съвет към БФТ излъчи първите си посланици на таекуондо

...
Общественият съвет към БФТ излъчи първите си посланици на таекуондо
Коментари Харесай

Българското таекуондо стъпи в Корея, САЩ и Япония

Общественият съвет към БФТ излъчи първите си посланици на таекуондо по света. Консулът на България в Южна Корея, Панко Панов и инструкторът по олимпийско таекуондо, който практикува в Съединени американски щати, Славчо Рачев са едни от първите посланици на БФТ в международен мащаб. Те, както и националът по джудо Даниел Дичев, който по-рано тази година стана първия дипломат на таекуондо в Япония, ще съставляват родното таекуондо и ще спомагат за развиването и популяризирането на дейностите, и самодейностите на федерацията.

Наскоро БФТ учреди Обществен съвет в поддръжка развиването на спорта в България, а неговата активност към този момент е реалност. Една от главните аргументи за основаване на този съвет е планът за основаване на европейски център по таекуондо, както и поддръжка и разпространение на триумфите на българският спорт и в частност таекуондо, както в страната по този начин и по света.

Предложено е от БФТ през септември 2018 за почетен член на публичния съвет да бъде излъчен посланикът ни в Южна Корея, Н.П. Петър Андонов в символ на самопризнание за поддръжката към спорта.

 Снимка 373690
Източник:

Председателят на родната федерация и вицепрезидент на WTE Слави Бинев излъчи посланиците на таекуондо, които показват и поддържат родните спортни начинания в международен мащаб.

Панко Пенков има 2-ри дан по олимпийско таекуондо, консул е на страната ни в Южна Корея и не стопира да практикува и подкрепя развиването таекуондо. Славчо Рачев е инструктор по таекуондо 5-ти дан, създател на клуб Чо Елит и момента живее, практикува и развива олимпийският спорт в Ню Йорк. Даниел Дичев е професионален играч по джудо в категория до 100 кг. и международен първенец по самбо за младежи.

Така първите трима посланици на българското таекуондо ще показват и разпространяват българския спорт в едни от най-развитие страни в света - родината на таекуондо - Южна Корея, Съединени американски щати и Япония.

 Високопоставена среща в чест на олимпийското ни таекуондо в Корея
Високопоставена среща в чест на олимпийското ни таекуондо в Корея

Предстои построяването на Европейски таекуондо център в София
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР