Обществените поръчки за строежа на 52 километра от магистрала Хемус

...
Обществените поръчки за строежа на 52 километра от магистрала Хемус
Коментари Харесай

Поръчките за нов участък от "Хемус" и най-тежката част на "Струма" ще се пуснат през август

Обществените поръчки за градежа на 52 километра от автомагистрала " Хемус " и част от " Струма " през Кресненското дефиле ще бъдат пуснати през идващия месец, сподели през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. Днес той инспектира строителството на обходния път на Габрово

Процедурата на " Хемус " е за частта сред пътен възел " Боаза " и разклона за Плевен и Ловеч, с цел да може през идната година да стартира и действителното строителство. През септември евентуално ще бъде оповестена и процедурата за още 85 км от " Хемус " - до Велико Търново ".

До дни стартира строителствата на 16.2 км права на същата автомагистрала от Белокопитово към Буховци. Частта на " Хемус " сред Ябланица и пътен възел " Боаза " е построена на 30%, като евентуално още през септември следващата година аутобанът ще бъде продължен с 9.3 км.

" Струма " сред Крупник и Кресна ще се строи на две елементи

Обществената поръчка за " Струма " сред Крупник и Кресна ще бъде в две обособени позиции. Първият сектор ще бъде дълъг 13.2 км, ще стартира на към 80 м след пътен възел Симитли – Разлог и ще свършва след секване с пътя " Стара Кресна – Ощава ". Той ще включва три пътни възела 10 виадукта с обща дължина 3.5 км, надлези и подлези, както и три тунела.

От него ще стартира идващият сектор, който ще бъде с дължина 10.4 км и ще се влива в обходния път на Кресна. 5.55 км от него ще бъдат изпълнени като част от плана. Той включва още един пътен възел, 11 виадукта с приблизителна дължина 5 км, 9 надлези и подлези, както и 4 тунела.

Двата сектора на пътя ще бъдат с по две ленти за придвижване с широчина 3.5 метра и два банкета с широчина 1.5 м. В взаимозависимост от характера на терена, тук-там ще бъде построена и трета лента за товарни коли.

Във връзка с археологическите разкопки на Скаптопара Министерство на регионалното развитие и АПИ ще се съобразят с решението на специалистите по културно-исторически находки, акцентира министър Нанков. " Хубаво е, че беше автомагистралата, с цел да се открие градът ", разяснява още министърът. Той добави, че все още за археологическите разкопки там са обезпечени съвсем 2 млн. лв. европейски средства по Оперативна стратегия " Транспорт ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР