Общественик от Чипровци излезе със скандални твърдения за бизнеса на

...
Общественик от Чипровци излезе със скандални твърдения за бизнеса на
Коментари Харесай

Общественик със скандални разкрития за кмета на Чипровци

Общественик от Чипровци излезе със скандални изказвания за бизнеса на кмета Пламен Петков. Емил Петков потърси организация BulNews.bg, с цел да упрекна обществено управникът на балканското градче в съмнителни покупко-продажби, които върти благодарение на брачната половинка си, която работи в Национална агенция за приходите.
Активният жител твърди, че Пламен Петков си е закупил огромен апартамент в нова кооперация в Монтана, апартамент в София и първокласна кола. Кметът даже самичък се хвалил с придобивките си и какъв брой първокласно са обзаведени жилищата му. Според общественика, който не крие иронията си, всичко било станало с помощта на „ честния му бизнес с облага от 2-3 000 лв. годишно “.
Емил Петков изясни сарказма в думите си с обстоятелството, че брачната половинка на кмета Елена Петкова е данъчен контрольор в Монтана.
„ Няма същински инспекции, няма потребност от трудови контракти, няма потребност от съблюдаване на никакви закони “, споделя общественикът като добавя, че кметът и брачната половинка му са фамилни другари с депутата Ирена Димова, която преди време е била началник на Национална агенция за приходите за Северозападна България.
Според загрижения жител по този начин Пламен Петков се оказал идеалния човек за кмет на община Чипровци, а за задачата трансферирал фиктивно компаниите си на тъща си и на нейната етърва. Реално обаче кметът и брачната половинка му не престават да управляват целия бизнес.
„ Това е видно от документите за доставка на хранителни артикули за детските градини, които са оповестени от приятеля на Пламен Петков – кметът на община Бойчиновци. В документите участва декларация от Пламен Петков за липса на отговорности. В качеството му на какъв? “, пита Емил Петков и напомня, че точно кметът е същинският притежател на компанията, спечелила публичната поръчка.
„ А по какъв начин се откриват контактите с тази компания? “, пита още веднъж общественикът и самичък си дава отговор – посредством електронен адрес Email: е[email protected]
„ Бизнес се прави с помощ на Национална агенция за приходите и партията майка подред – Съюз на демократичните сили, България без цензура, България на жителите и най-после ГЕРБ.
Емил Петков цитира представянето на Пламен Петков за кмет на община Чипровци: „ Много деен предприемач, производител на кори за баници и снабдител на интернет “. По думите му обаче чиновниците му във компанията за кори за баници работят без трудов контракт, а като интернет снабдител няма лиценз и права.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР