Общественички от организацията на Жени ГЕРБ във Велико Търново и

...
Общественички от организацията на Жени ГЕРБ във Велико Търново и
Коментари Харесай

Жени ГЕРБ – Велико Търново с благороден жест към бежанки от войната в Украйна

Общественички от организацията на Жени ГЕРБ във Велико Търново и региона зарадваха майки, напуснали Украйна с децата си поради войната и намерили заслон в Кризисния център старопрестолния град.

Председателката на дамската конструкция доктор Даниела Андреева и съмишленичките й проф. Любомира Попова, адв. Красимира Петрова, Зорица Радловска и Анелия Токмакчиева връчиха подаяние – хранителни артикули и артикули от първа нужда, както и литература, обвързвана с историята на Велико Търново.

Благородният жест сплоти напъните на 12 дами от организацията Жени ГЕРБ в цялата област, а формалният мотив бе Празникът на Старата столица – 22 март. Дарението е предопределено за настанените в спешния център три дами с общо пет деца, на които Община Велико Търново обезпечи безплатен заслон.

„ Няма нищо по-естествено от това да окажеш помощ на човек, изпаднал в положение на потребност. Ние сме майки и няма по какъв начин да не помогнем на почтени дами – също майки и на техните деца, които търсят избавление от ужаса на войната. Да бъдем солидарни и съпричастни ни учат както българските обичаи, по този начин и заветите на православната ни религия “, съобщи доктор Даниела Андреева. Зорица Радловска предложи на дамите и децата да посещават спортния танцувален клуб, който тя оглавява. Заниманията за тях също ще са безвъзмездни, а по този метод ще се улесни пълноценното им включване в обществения живот.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР